Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Τρεις αδερφές': μια ιλαροτραγωδία για τη ζωή

Leave a Comment
"Τρεις αδερφές" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου.(6-1-2019)

Μήπως η φαντασίωση ενός μέλλοντος μας εμποδίζει να ζήσουμε το παρόν; Ο Τσέχωφ γράφοντας τις "Τρεις αδερφές", μια ιλαροτραγωδία για τη ζωή, για τις προσδοκίες, αναρωτιέται:
Πώς πρέπει να ζούμε; 117 χρόνια αργότερα, ακόμα αναρωτιόμαστε.

Ξεχάστε τη Μόσχα και την προεπαναστατική Ρωσία. Όλες οι πόλεις είναι ίδιες. Η φαντασίωση μιας ζωής "κάπου αλλού" δεν έχει νόημα.

"Τρεις αδερφές" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου.

Ο σκηνοθέτης διατηρεί το στρατιωτικό περιβάλλον της επαρχιακής κωμόπολης όπου έχουν εγκλωβιστεί οι τρεις κόρες και ο μοναχογιός ενός νεκρού πια στρατηγού. Όλοι τους έχουν τον διακαή πόθο να επιστρέψουν στην εξιδανικευμένη πόλη των παιδικών τους χρόνων. Αδυνατούν, όμως, να κάνουν κάτι για αυτό.

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης: "Βαλτώνουν σε μια κατάσταση αδράνειας, στη φαντασίωση κάποιας "ζωής" σε κάποια "Μόσχα". Παγιδευμένοι στον εαυτό τους, χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Έξω από τους τοίχους του σπιτιού τους, συντρίβονται. Αυτή η αναμέτρηση με το "έξω" γίνεται το κέντρο της παράστασης. Αυτή η αναμέτρηση είναι και η ιστορία του καθενός μας. Η αγωνία να βρούμε τη θέση μας σε έναν κόσμο στον οποίο ήρθαμε ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία".

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς, Δημήτρης Ξανθόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Αλέξης Καλοφωλιάς
Επιμέλεια κίνησης: Βάσω Γιαννακοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη.

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Παίζουν: Άρης Αρμαγανίδης, Ρεβέκα Τσιλιγκαρίδου, Μαντώ Γιαννίκου, Αγγελική Παπαθεμελή, Καλλιόπη Κανελλοπούλου-Στάμου, Βασίλης Καραμπούλας, Αντώνης Μυριαγκός, Γιώργος Φριντζήλας, Άρης Μπαλής, Γιώργος Βαλαής, Γιώργος Στάμος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Νικολίτσα Ντρίζη. 

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)
Τετάρτη 16 έως Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 20:30
Εισιτήρια: 22€, 18€, 12€, 7€, 5€ (ΑμεΑ, ανέργων)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: