Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Καλοκαιρινά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2018)

Leave a Comment
(3-6-2018)

Τα σχολεία κλείνουν και οι μικροί μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα -εκτός από την απόλαυση των μπάνιων, των παγωτών και της θάλασσας- να απασχοληθούν δημιουργικά στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που θα λειτουργήσουν και αυτό το καλοκαίρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν και προτείνουν καλλιτεχνικά εργαστήρια για το καλοκαίρι του 2018:

ΑΘΗΝΑ

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών & και 6-13 ετών. Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -µε άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραµατίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. (Πληροφορίες: 210 3611206  www.thf.gr)

Το Art Summer Camp της Πολιτιστικής Εταιρείας Cherry Tree production & creation, με τα εργαστήρια του "Σχολείου της τέχνης", δημιουργούν φέτος το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μια εναλλακτική κατασκήνωση για τα παιδιά. Με εργαστήρια τέχνης και δημιουργική απασχόληση τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν απολαμβάνοντας τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, εργαστήρια καραγκιόζη, κινηματογράφο, μουσικό θέατρο, όπερα, ιστορία της τέχνης, μουσική, εικαστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες. (Πληροφορίες:  www.cherrytree.gr  www.mcf.gr)

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν διευρύνει φέτος το καλοκαίρι τις δραστηριότητες του για παιδιά, λειτουργώντας για πρώτη φορά στη σκηνή της Φρυνίχου ένα Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Σχολείο. Κάθε μια από τις τρεις εβδομάδες του προγράμματος επικεντρώνεται σε έναν διαφορετικό άξονα (υποκριτική-μουσική-δημιουργική γραφή) και καταλήγει σε μια παρουσίαση-μικρή παράσταση στη σκηνή της Φρυνίχου (που πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε πενθήμερου προγράμματος), με αφορμή το παραμύθι του "Αλαντίν". (Πληροφορίες: 210 3222464, 210 3236732)

Το Μικρό Εθνικό, αφού υποδέχτηκε φέτος το χειμώνα περισσότερα από 500 παιδιά και έφηβους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα, ξεκινάει την καλοκαιρινή περίοδο την πρώτη του κατασκήνωση -στο "Σχολείον" της Ειρήνης Παππά- πάντα με στόχο να καλλιεργήσει την αισθητική των παιδιών και να τους προσφέρει τις βάσεις της καλλιτεχνικής παιδείας. Θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, σωματικό θέατρο και χορός, musical, art-κατασκευές, εργαστήρια παραμυθιών, εμπνέουν τα παιδιά, κινητοποιούν τη δημιουργικότητά τους και ενεργοποιούν την φαντασία τους. (Πληροφορίες: www.n-t.gr)

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, ζωγραφική και εικαστικές τέχνες, εκπαιδευτική ρομποτική, φυσικές επιστήμες, ακροβατικά και όχι μόνο. (Πληροφορίες: www.technopolis-athens.com)

Τα παιδιά παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο στο Summer Camp των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, στον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι. Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών και καλλιεργούν την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους και την επαφή τους με τη Φύση. (Πληροφορίες: www.morfesekfrasis.gr)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τρίτη χρονιά, προσκαλεί τους "μικρούς καλλιτέχνες" της πόλης στο Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι. Σ' έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης. (Πληροφορίες: 2315 200029)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: