Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- ATHENS2018: Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο Θέατρο 104

Leave a Comment
(17-6-2018)

To EllinikoThεαtro (Ελληνικό Θέατρο της Νέας Υόρκης) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, το ΑΤΗΕΝS2018, σε συνεργασία με το Θέατρο 104.
Θεατρικές παραγωγές από τη Νέα Υόρκη και το Εδιμβούργο, κινηματογραφικές προβολές από τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, λογοτεχνικές βραδιές από την Αμερική και σεμινάρια από τους ίδιους τους καλλιτέχνες πάνω στις παραστατικές τέχνες προβάλλουν τη συνεχή αφοσίωση του οργανισμού σε έναν διάλογο που γεφυρώνει τους πολιτισμούς του κόσμου.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
"Καβάφης, ποιητής της πόλης"
Η θεατρική ποιητική παράσταση είναι αφιερωμένη στο μοναδικό έργο του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ Γιάννης Σιμωνίδης αποκαλύπτει ποια ήταν η έμπνευση του ποιητή στον δια βίου αγώνα του με τις αντιξοότητες και την τελική απελευθέρωσή του.

Πέμπτη 21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2018
"Rent Control"
Το πολυβραβευμένο ξεκαρδιστικό one-man show του ελληνοαμερικανού Εvan Zes, μετά από δύο χρόνια sold-out παραστάσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Το έργο παρουσιάζει τον προσωπικό αγώνα επιβίωσης ενός άνεργου ηθοποιού που ζει στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Μετά από μια σειρά γεγονότων ο πρωταγωνιστής καταλήγει να ζει σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα -υπό τον έλεγχο ενοίκων- διαμερίσματα της Νέα Υόρκης. Προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα και να κυνηγήσει το όνειρό του, μετατρέπει το διαμέρισμα σε ένα προσοδοφόρο Airbnb, μέχρι που το σχέδιο του και τελικά η ζωή του φτάνουν σε τέλμα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
"Art, Love, Madness" 
Για τον εορτασμό της επιλογής της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018, το EllinikoThεαtro υποδέχεται δυο αναγνωρισμένους συγγραφείς, την Lynne Tillman και τον Ranbir Sidhu στην Αθήνα. Η Lynne Tillman διαβάζει από το τελευταίο της μυθιστόρημα, "Men and Apparitions". Ο Ranbir Sidhu παρουσιάζει για πρώτη φορά τα δύο του νέα ντοκυμαντέρ "Dancing Without Feet" και "IntoThe Sun" [στα αγγλικά]

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
"From Theory to Practice: A Night of Collaborative Filmmaking with Vicky Yiannoutsos"
Η Vicky Yannoutsos, βραβευμένη σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα της στην Αθήνα, καθώς επίσης και σεμινάρια πάνω στην κινηματογραφική παραγωγή και υποκριτική. Θα προβληθούν οι ταινίες "Kiwidip" και "How To Throw A Party and Get Away With It". [στα αγγλικά]

Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Ιουλίου 2018
"Τα μπρατσάκια
Τα "Μπρατσάκια" παρουσιάζουν μια ιστορία ιδωμένη μέσα από τη φιλία της Άννας και της Κατερίνας. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι βαδίζουν παράλληλα, κρατώντας η μία την άλλη απ’ το χέρι, όταν η ζωή και οι συνθήκες τους το επιτρέπουν. Άλλοτε, παίρνουν διαφορετικούς δρόμους αφήνοντας τη μια να αναρωτιέται για τις επιλογές της άλλης. Χρειαζόμαστε άραγε μπρατσάκια για να επιπλεύσουμε στην απέραντη θάλασσα που ονομάζεται ζωή; Το έργο είναι βασισμένο στο πρωτότυπο θεατρικό κείμενο "Water Wings" της Isabella Freilinger. Ερμηνεύουν η Αθηνά Κεφαλοπούλου και η Αμυμώνη Πρωτόπαπα.

Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020)
Δευτέρα 18 Ιουνίου έως Τρίτη 3 Ιουλίου 2018



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: