Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ψυχή στα μανταλάκια': οι αγαπημένοι άσημοι ήρωες της Ιωάννας Καρυστιάνη στη θεατρική σκηνή

Leave a Comment
"Ψυχή στα μανταλάκια" (από τις συλλογές διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη "Η κυρία Κατάκη" και "Καιρός σκεπτικός"), σε σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου. (30-10-2017)

Τι κοινό έχουν η Καλλιόπη από τα Χανιά, οραματίστρια της επανάστασης που το’χει τάμα να προσκυνήσει στον Άγιο Δημήτριο, η Στάσα από την Καλλιθέα που δεν χάρηκε τον έρωτα αλλά έχει δέκα πτυχία στα μυστικά των σεντονιών, ο κύριος Μάνδρακας από τη Σύρο, υπάλληλος καθαριότητας και αναπληρωματικός ψάλτης που τριγυρίζει ξεβράκωτος παραμονή Χριστουγέννων, ο Μίλτος και ο Τόλης, το ζευγάρι που ζει στην Κινέττα και μετά από τριάντα χρόνια σιωπής καλεί τις μαμάδες για φαγητό, η Σούλα η παζαριώτισα που έμεινε νύχτα από βενζίνη στα βουνά της Μακεδονίας και ο Τζακ ο μάγος εξ ανατολών που σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή; 

Όλοι τους κρατούν τη ξεγνοιασιά που υπάρχει στην ελληνική ομορφιά αλλά και εκείνη την ανεξήγητη θλίψη. Την αναζητούν με έναν αισθησιασμό σαν αίνιγμα ανερμήνευτο και με μια αφέλεια που ανοίγει νέους χώρους ζωής.

"Ψυχή στα μανταλάκια" (από τις συλλογές διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη "Η κυρία Κατάκη" και "Καιρός σκεπτικός"), σε σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου.

Η παράσταση φιλοδοξεί να ταξιδέψει τους θεατές στη μαγεία των στιγμών που συντροφεύουν εκείνους που δεν το βάζουν κάτω. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι της Ιωάννας Καρυστιάνη, όλοι εκείνοι οι άσημοι ήρωες που τολμούν και βγάζουν τη ψυχή τους στα μανταλάκια.

Διασκευή: Εύη Δημητροπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Λέα Κούση
Τραγούδι παράστασης: Νότης Μαυρουδής
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Μαγικά παράστασης: Costa Funtastico
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Γραφιστικά: Ιουλία Καραβασίλογλου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία Αλεξάνδρεια

Παίζουν: Βασίλης Βλάχος, Τζένη Σκαρλάτου, Κάτια Σπερελάκη, Ελισάβετ Σταυρίδου, Αλέξανδρος Τσακίρης.

Πολυχώρος Τέχνης "Αλεξάνδρεια" (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα, τηλ: 210 8673655)
Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00, από 4 Νοεμβρίου 2017
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (άνω των 65 ετών), 8€ (φοιτητικό), 6€ (ανέργων), 3€ (ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: