Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Σπιρτόκουτο-Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους' από την Εταιρεία Θεάτρου 'Γκραν Γκινιόλ'

Leave a Comment
"Σπιρτόκουτο-Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους" των Γιάννη Οικονομίδη και Λένιας Σπυροπούλου, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου.(26-10-2017)

To 2002 o Γιάννης Οικονομίδης ταράζει τα νερά της ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας με το "Σπιρτόκουτο".
Η ταινία αποτέλεσε για πολλούς μια από τις κορυφαίες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το πώς "μέσα από ένα πανηγύρι ακούραστης υστερίας, ο Οικονομίδης κατόρθωσε να κάνει μια καταπληκτική σάτιρα" και να ξεκλειδώσει την πόρτα της μικροαστικής οικογένειας.

Το έργο διαδραματίζεται στο διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας, με το αιρκοντίσιον και την λογική "εκτός λειτουργίας". Ενδοοικογενειακή βία, λεκτική πενία, σεξισμός, κοινωνικός ρατσισμός, προβάλλονται σε υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα τα συναισθήματα όλων των χαρακτήρων να είναι έτοιμα να εκραγούν και να πυρπολήσουν τα θεμέλια των μεταξύ τους σχέσεων. Μια απρόοπτη εξομολόγηση θα γίνει η σπίθα που θα πυροδοτήσει ολόκληρο το "σπιρτόκουτο".

"Σπιρτόκουτο-Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους" των Γιάννη Οικονομίδη και Λένιας Σπυροπούλου, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου.

Σκηνικά-κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Βοηθός σκηνογράφου–ενδυματολόγου: Πηλεύς Τερζής
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαυρόπουλος–Art Bebe Team
Επιμέλεια video–trailer: Αλέξανδρος Καντόρος
Φωτογραφίες–επιμέλεια εντύπων: Τάσος Θώμογλου
Ψιμυθιολόγος: Ειρήνη Σιγανού
Οργάνωση παραγωγής–επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου "Γκραν Γκινιόλ"

Παίζουν: Κώστας Βουρλιώτης, Γιάννης Κοντός, Ιωάννα Λαμνή, Πέτρος Μαλιάρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Λένα Πετροπούλου, Δήμητρα Σταματίου.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12, Δευτέρα 13, Τρίτη 14, Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Δευτέρα 27, Τρίτη 28 Νοεμβρίου και Δευτέρα 4, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 21:15
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, ομαδικό), 5€ (ανέργων)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: