Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ιώ' από τη Laura Tesman στο 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων

Leave a Comment
(14-7-2017)

Η ιστορία της Ιούς φτάνει σε εμάς μέσω θραυσμάτων. Η ηρωίδα υπάρχει πάντα σε ένα σύνορο, σε ένα όριο μεταξύ κοριτσίου και γυναίκας. Ανθρώπου και θηρίου. Ταπεινωμένη και φιμωμένη και αενάως κυνηγημένη. Και παρόλα αυτά, αντέχει.
Η ιστορία της έχει ειπωθεί και ξαναειπωθεί, αλλά δεν είναι ποτέ δική της. Ποια είναι; Τι την κινεί σε αυτό το μακρύ και επικό ταξίδι της, στο οποίο καταδιώκεται από την ακούραστη αλόγομυγα; Τι μπορούμε να μάθουμε, αν σκάψουμε πιο βαθιά, φέροντας στο φως τις πτυχές της ιστορίας που έχουν χαθεί και ξεχαστεί. Ποια είναι η ιστορία της που δεν έχει ειπωθεί.

"Ιώ" της Laura Tesman.

Η "Ιώ" είναι ένα πρωτότυπο έργο της Laura Tesman που γράφτηκε το 2017 για το 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων και μεταφράστηκε από τη μουσικό Ερατω Α. Κρεμμύδα. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά και ερευνά το "διάστημα" μεταξύ της Ιούς που βλέπουμε στον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου και της Ιούς για την οποία ακούμε στην "Ικέτιδες".

Μετάφραση κειμένου, σύνθεση & επιμέλεια μουσικής και ηχοτοπίων: Ερατώ Κρεμμύδα
Κοστούμια: Teresa Snider-Stein
Παίζουν: Μαρία Όλγα Αθηναίου, Τίνα Γιωτοπούλου, Ιφιγένεια Γρίβα, Κλεοπάτρα Μάρκου.

60ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017










Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: