Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρική περίοδος 2017-2018: το ρεπερτόριο στα 'Αθηναϊκά Θέατρα'

Leave a Comment
(12-7-2017)

Κωμωδία, δράμα, σύγχρονα ελληνικά κείμενα και κλασικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας κι επαναλήψεις επιτυχημένων παραγωγών περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα της εταιρείας "Αθηναϊκά Θέατρα", για τη περίοδο 2017-2018.

Οι παραστάσεις:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ (από 14 Οκτωβρίου)
"Μάλιστα κυριε", σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
Ένα πλούσιο θέαμα αφιερωμένο στη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα. Μια παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στον αυτοδημιούργητο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, στον ορίτζιναλ μάγκα, που ευτύχησε να αποκτήσει το μεγαλύτερο φαν κλαμπ της εποχής του: Την Ελλάδα ολόκληρη, ανεξάρτητα από ηλικίες και κοινωνικές τάξεις, με τη δύναμη των τραγουδιών του και το ταμπεραμέντο του.
Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Eλευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκης Πατέλης, Κωνσταντίνος Κακούρης κ.ά. 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
"Το ψέμα" του Φλοριάν Ζέλλερ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. (2ος χρόνος, από 11 Οκτωβρίου)
Μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί. Το ένα ζευγάρι, η Άλις και ο Πωλ. Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς. Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας.

"Η προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. (Νοέμβριος 2017)
"Προδοσία". Με τον όρο προδοσία χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων, δεσμεύσεων ή υποσχέσεων, μέσα σε μια σχέση. Είναι επίσης, η εξαπάτηση ερωτικού συντρόφου, φίλου ή συγγενή, καθώς και η διάψευση προσδοκιών και ελπίδων των άλλων ή και του ίδιου του εαυτού.
"Μνήμη". Με τον όρο μνήμη χαρακτηρίζεται η διαδικασία του ανθρώπινου εγκεφάλου να θυμάται τις γνώσεις, τις εμπειρίες, αλλά και τις εντυπώσεις που αποκομίζει στη διάρκεια της ζωής του.
Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Κατερίνα Παπαδάκη.

"Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους – Αλλιώς" του Σίλα Σεραφείμ. (από 3 Νοεμβρίου)
Ο stand–up comedian Σίλας Σεραφείμ παραδίδει μαθήματα ιστορίας και ανατρέπει όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζουμε για την ιστορία του ελληνικού έθνους … Όπως λέει ο ίδιος: "Η Ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων".

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ
"Αύγουστος" του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. (2ος χρόνος, από 4 Οκτωβρίου)
Μια αυγουστιάτικη νύχτα ο Μπέβερλυ Γουέστον – διάσημος ποιητής και διαβόητος αλκοολικός- εξαφανίζεται. Οι τρεις κόρες του, Μπάρμπαρα, Άιβυ και Κάρεν, επιστρέφουν στο πατρικό τους -μαζί με τις δικές τους δυσλειτουργικές οικογένειες και τα δικά τους μυστικά- για να φροντίσουν τη μητέρα τους, Βάιολετ. Το οικογενειακό τραπέζι στρώνεται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και η μάχη αρχίζει: καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, ανομολόγητα πάθη αναζωπυρώνονται, παλιές έχθρες βγαίνουν στην επιφάνεια, προσβολές ανταλλάσσονται και απειλές εκτοξεύονται.
Παίζουν:  Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Aurora Marion, Αλίκη Κακολύρη.

"Στέλλα Βιολάντη" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. (2ος χρόνος, από 9 Οκτωβρίου)
Η Στέλλα Βιολάντη, κόρη του Ζακυνθινού μεγαλέμπορου Παναγή Βιολάντη, ενδίδει στην ερωτική πολιορκία ενός ξεπεσμένου ευγενούς, του Χρηστάκη Ζαμάνου, ζώντας μέσα στη γλυκιά πλάνη των αισθημάτων της και χωρίς να υπολογίσει την αδυσώπητη αντίδραση του ασφυκτικού αστικού περίγυρου των αρχών του 20ού αιώνα. Σε μια χρωμαστιστή κόλλα χαρτί του απαντά "Είμαι δική σου. Αγάπα με". Αυτό είναι το έγκλημά της για το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά. Ο έρωτάς της θα είναι μαρτυρικός. Έρως Εσταυρωμένος.
Παίζουν: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ηλίας Λάτσης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Αθηνά Σακαλή.

"Το γαργαλητό ή Ο χορός του θυμού" των Αndrea Bescond και Eric Metayer, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. (Νοέμβριος 2017)
Πρόκειται για την παράξενη ιστορία της Οντέτ. Μίας νεαρής χορεύτριας που 15 χρόνια πριν, έχασε την παιδική της ηλικία από τα "γαργαλητά" ενός οικογενειακού φίλου.
Ερμηνεύει η Μαρίνα Καλογήρου. 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ
"7 χρόνια" των Jose Cabeza και Cristian Conti, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. (από 11 Οκτωβρίου)
Τέσσερις φίλοι και συνεργάτες. Ένας μεσολαβητής. Η πιο σημαντική διαπραγμάτευση. Ένας από τους τέσσερις, θα πρέπει να πάει φυλακή για… 7 χρόνια!
Όταν η εφορία ανακαλύπτει μια μεγάλη απάτη στην εταιρία των τεσσάρων φίλων, η μόνη λύση που προκύπτει ομόφωνα είναι κάποιος από τους τέσσερις να πάρει μόνος του την ευθύνη, προστατεύοντας τους υπόλοιπους και την εταιρία. Ένας ανεξάρτητος μεσολαβητής θα τους βοηθήσει στην λύση. Το οικονομικό αντίτιμο για την απώλεια της ελευθερίας θα το ορίσει αυτός, που θα βρεθεί στη φυλακή. Ποιός στ’ αλήθεια αξίζει να "φύγει"; Και πόσο κοστίζει;
Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Χριστοδούλου.

"Το τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. (από 16 Οκτωβρίου)
Καλοκαίρι. Απόγευμα. Ο Φώντας και ο Κόλλιας, φίλοι και κουνιάδοι, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν ακατάπαυστα. Ονειρεύονται να πιάσουν την καλή. Καθηλωμένοι, πάνω σε μια ατέλειωτη παρτίδα, σκαρώνουν με το μυαλό τους όνειρα και κομπίνες, καταστρώνοντας το "μεγάλο κόλπο" που δεν θα έρθει ποτέ. Σε μια αέναη φυγή από την πραγματικότητα, διεκδικούν με αξιώσεις μια περίοπτη θέση στο βαθύ όνειρο του Νεοέλληνα να τη βγάλει καθαρή.
Παίζουν: Σαμουήλ Ακίνολα, Στέφανος Μουαγκιέ.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ
"Ήταν όλοι τους παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. (2ος χρόνος, από 11 Οκτωβρίου)
Μια οικογένεια που προάσπισε τον μικρόκοσμό της εις βάρος του κοινού καλού και ένας κοινωνικός περίγυρος που αποδέχεται πως αυτός είναι ο κανόνας της ζωής. Μυστικά και ψέματα κι ένα παρελθόν που απειλεί το παρόν της και όταν η αλήθεια ανασύρεται στο φως, είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μίλλερ μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια σειρά ερωτημάτων. Ποια η ατομική μας ευθύνη; Ποια η κοινωνική; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον; 
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Βουρδαμής, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Πιατά.

"Skylight" του David Hare, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. (Φεβρουάριος 2018)
Το έργο έχει βραβευτεί με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε ως το καλύτερο έργο της χρονιάς (1996) και όπως έγραψε ο βρετανικός Guardian πρόκειται για ένα έργο "όπου η πολιτική και το πάθος είναι τόσο στενά συνυφασμένα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει…"
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου. 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ
"Βάφ'τα μαύρα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. (2ος χρόνος, από 5 Οκτωβρίου)
Μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης γύρω από το φέρετρo του εύπορου ηλικιωμένου Θανάση Γιαμπούρογλου.
Παίζουν: Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: