Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Καλοκαίρι 2017: Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και νέους

Leave a Comment
(5-6-2017)

Το θερινό μενού των θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και νέους που θα περιοδεύσουν στα ανοιχτά θέατρα της ελληνικής επικράτειας το καλοκαίρι του 2017, περιλαμβάνει επιτυχίες της χειμερινής σαιζόν αλλά και νέες παραγωγές.

Σταθερή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με μικρούς και μεγαλύτερους θεατές, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιοδεύσει ανά τη χώρα με τον "Μαγικό αυλό", ενώ οι Μαγικές Σβούρες του Δημήτρη Αδάμη με την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ.

Η "Πέππα το γουρουνάκι" σε περιοδεία επισκέπτεται όλη την Ελλάδα! Ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τη ομώνυμη επιτυχημένη σειρά "Peppa Pig" μεταφερμένο στην ελληνική πραγματικότητα, σε κείμενο Πένυς Φυλακτάκη και σκηνοθεσία Βασίλη Ισσόπουλου.

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία "Μέθεξις", παρουσιάζουν το ανατρεπτικό παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη "Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών". Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους...

O Στέφανος Κοσμίδης παρουσιάζει την μυστηριώδη κωμική περιπέτεια για παιδιά "Το χαμένο πετράδι της γνώσης". Ήρωας της ιστορίας ο Τιμόθεος Τιμολέοντας, ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που άθελά του μπλέκεται σε μια μαγική περιπέτεια. Οι κάτοικοι της χώρας του έχουν ξεχάσει, χάρη στο πετράδι της γνώσης που κρατεί φυλακισμένο ο άρχοντας της χώρας και έτσι εκείνος μπορεί και τους εξουσιάζει. Ο κύριος Τιμόθεος, αν και θα ήθελε να ξαπλώνει στον καναπέ του, μπλέκεται σε ένα ταξίδι στον χωροχρόνο για να φέρει πίσω το πετράδι της γνώσης.

Το Θέατρο του Βορρά περιοδεύει με τον "Πήτερ Παν", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μπήλιως Κωνσταντοπούλου, ενώ το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο "ρίχνει φως" σε μια "σκοτεινή" και άκρως κωμική υπόθεση του "Σέρλοκ Χολμς".

Μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου και σκηνοθεσία Μάκη Αρβανιτάκη, σε μια παράσταση που συνδυάζει τον αριστοφανικό κόσμο με το θέατρο σκιών.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: