Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Μηνολόγιο Ιουνίου 2017

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα(2-6-2017)

Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Το έργο "Grace Zone" της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου κάνει πρεμιέρα στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε., στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο εκφράζει την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να υπάρξει και να δημιουργήσει σε ένα αβέβαιο, συχνά εχθρικό περιβάλλον. (10, 11/6)

Το νέο, ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ "Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε", έρχεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη. Έρωτας, χιούμορ, σουρεαλισμός και τέσσερις αξιοπερίεργοι, αξιαγάπητοι χαρακτήρες συναντιούνται σε μία ανατρεπτική παράσταση. (12, 13/6)

Το Θέατρο του Άλλοτε επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν με τους δύο ερωτικούς σκοτεινούς μονολόγους: "Το αγόρι μέσα στο σπίτι" και "Το κορίτσι μέσα στο σπίτι" της Μαρίας Ράπτη, σε ενιαία παράσταση. Σκηνοθετεί η Βαρβάρα Δουμανίδου. (15-18/6)

Οι "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου -η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε, σημειώνοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία το περσινό καλοκαίρι- ξεκινούν τη φετινή περιοδεία τους από το Θέατρο Δάσους. Στον ρόλο του Ετεοκλή ο Γιάννης Στάνκογλου. Σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. (24/6)

Η παράσταση "Breakin’ Mozart" είναι ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που συνενώνει το κλασικό με το breakdance. Η μουσική που έγραψε το παιδί θαύμα από τη Βιέννη συναντά το breakdance! Με τους εντυπωσιακούς χορευτές DDC παγκόσμιους πρωταθλητές στο είδος, σε σκηνοθεσία Κρίστοφ Χάγκελ. (Θέατρο Δάσους, 30/6)


ΑΘΗΝΑ

Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί το έργο της Χρύσας Ξουραφά "Αντιγόνη, η αληθινή ιστορία". Μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας της Αντιγόνης. Γιατί μέχρι τώρα την ξέραμε ως ένα μοιραίο πλάσμα που αυτοκτονεί από επιλογή, επειδή τόλμησε να θάψει τον αδελφό της. Τι θα γινόταν όμως εάν αποφάσιζε να επαναστατήσει ενάντια σε αυτή τη μοίρα; Να μην αυτοκτονεί ανά τους αιώνες υπηρετώντας τους νόμους των Θεών, αλλά αποφασίζοντας να ζήσει, να αγαπήσει, να αγαπηθεί και τελικά να ευτυχήσει; (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από 8/6 έως 2/7)

Στο Bios–Main Tesla, έρχεται για δεύτερη χρονιά, το Κορίτσι του "Follicle" για να αφηγηθεί με λόγο και κίνηση την παράξενη ιστορία του, που ξεκινάει από τη μήτρα και τη γέννησή του και φτάνει μέχρι τη "βίαιη" ενηλικίωσή του. Ερμηνεύει και χορογραφεί η Φαίδρα Σούτου. (12-15/6)

Αναπάντεχα αστείο και αξεπέραστα υπαρξιακό το έργο "Thom Pain" (Βασισμένος στο τίποτε) του Will Eno, υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer 2005, φέρνει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αντιμέτωπο με έναν από τους πιο γνήσιους και συναρπαστικούς θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα. O ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος, στον ρόλο του Thom Pain, αλληλεπιδρά με το σκηνικό χώρο-installation του εικαστικού Άγγελου Αντωνόπουλου, που φωτίζεται από τη Στέλλα Κάλτσου, για να πλάσει διαρκώς εναλλασσόμενους χώρους με πολλαπλές σημειολογικές αναφορές. Σκηνοθετεί η Αναστασία Κουμίδου. (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 15-30/6)

Τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστούν: η παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο "From basement to roof", της Μαχίν Σαντρί που αφηγείται την τραγική ιστορία των "Yellow Dogs", ενός αντεργκράουντ ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη (Πειραιώς 260, 8-9/6), η "Αυτοκρατορία", το τρίτο μέρος της τριλογίας του Μίλο Ράου (Πειραιώς 260, 15-16/6), τα "Στοιχειώδη σωματίδια" του Ζυλιέν Γκοσλέν (Πειραιώς 260, 29-30/6)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: