Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2017 στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
(22-6-2017)

Για 35η χρονιά έρχονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου της πόλης, από 1 έως 26 Ιουλίου 2017.

Το φετινό -εμφανώς συρρικνωμένο- πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Σάββατο 1, Κυριακή 2, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
"Ένα βήμα τη φορά", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μαρίας Στεφάνου.
Ένα μουσικό παραμύθι -με 80 καλλιτέχνες, 24 αυθεντικά τραγούδια και ζωντανή μουσική- για το "περπάτημα" ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα "πρέπει", τα "θέλω", το "μου αρέσει", την ευθύνη της.
Παίζουν: Άγγελος Ρούσσος, Ανδρομάχη Καΐση, Κατερίνα Κάιφα, Μαρία Στεφάνου, Κώστας Καφαντάρης, Ηλιάνα Ηλιάδου, Σταματία Κολωνιάρη, Κυριακή Τσαλίκη, Μάριος Πετκίδης, Μάριος Ζαρδαβάς, Κέλλη Ανταμπούφη, Σοφοκλής Θαυμαστός, Ηλίας Μισιρλής, Αθανάσιος Πισανίδης, Απόστολος Κουσίνας, Άρης Πλασκασοβίτης.

Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017
"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.
Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.
Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμένα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.

Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιουλίου 2017
"Η τρικυμία" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη.
Στην παράσταση της Push Your Art Company, μια ομάδα τεσσάρων ηθοποιών και μιας χορεύτριας αφηγούνται την μαγική ιστορία της "Τρικυμίας" μέσα από ένα χαρούμενο καρναβάλι εναλλαγής ρόλων και χρωμάτων, πραγματικότητας και φαντασίας, τρέλας και λογικής, τραγικού και κωμικού. Οι εικόνες και τα όνειρα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια των θεατών με όλα τα θεατρικά υλικά: τα σώματα, τους ήχους, τη μουσική, το φως.
Παίζουν: Γιάννης Μαυρόπουλος, Rhiannon Morgan, Θωμαή Ουζούνη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος.

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
"Ο Βίος του Ευστρατίου", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, από το Studio Εταιρότητα.
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Ευστράτιου, ενός νεοέλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, που μετρά πια τις τελευταίες ώρες ζωής. Ο Ευστράτιος, μεγαλωμένος στην Βροντού, ένα χωριό της Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου, παίρνει την απόφαση να αποκηρύξει το παρελθόν του και να διαγράψει την ιστορία του, όταν έφηβος εγκαταλείπει οριστικά τον τόπο του για να αναμετρηθεί φιλόδοξα με τη ζωή.
Παίζουν: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μαρία Αρουτζίδου, Ευτυχία Καβαλίκα, Μάρω Καραγεώργου, Δημήτρης Κουστολίδης, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Παντελίδου, Ναταλία-Λυδία Παππά, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν σε ηλικία δέκα χρόνων δούλεψε παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράπτη στην Κωνσταντινούπολη. Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός, εξάπτει τη φαντασία, τις επιθυμίες και τους φόβους του, κι έχει ως αποτέλεσμα μια αφήγηση που συνδυάζει τον συναρπαστικό ρεαλισμό με τον ποιητικό στοχασμό. 
Ερμηνεύει η Ιωάννα Παππά.
ερ

Δημοτικό Θέατρο Κήπου,
Νικολάου Γερμανού, έναντι ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: