Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Anti gone': μια performance για τον αγώνα της σύγχρονης ελληνίδας

Leave a Comment
'Anti gone', σε σύλληψη και σκηνοθεσία Τατού Δέδε(8-2-2017)

Η performance "Anti gone" εξερευνά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνίδα γυναίκα, στα πλαίσια του αγώνα της να μείνει στην πατρίδα της σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο αγώνας της να μείνει και το σθένος που χρειάζεται για να υποστηρίξει την επιλογή της, αντανακλά τον αγώνα και την αντοχή που επέδειξε η τραγική ηρωίδα Αντιγόνη. Το ταξίδι και των δύο είναι ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης. Εμπεριέχει μια εσωτερική αναζήτηση, τον ερχομό της ηλικίας: που απαιτεί να ελευθερώσει τον εαυτό της από εμπόδια που μπήκαν από το "φύλο" της, με σκοπό να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα. Είναι ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν, σε έναν λογικό χώρο όπου η Αντιγόνη στέκεται ακίνητη. Έτσι απαρνιέται τον Οίκο της και την Πόλη της και στέκεται στο φως, μία ακτινοβόλα, αιώνια παρουσία που καμία εξουσία στην γη δεν μπορεί να ταρακουνήσει. Δεν φεύγει ποτέ. She is never gone.

"Anti gone", σε ιδέα, σύλληψη και σκηνοθεσία Τατού Δέδε.

Η Τατού Δέδε σημειώνει: "Γιατί μένουμε σε αυτή την χώρα; Τι μας κρατάει εδώ; Τι μας κινεί; Έχουμε τίποτα άλλο να δώσουμε; Ποια είναι η ταυτότητά μας; Ποια είναι η αρχή μας; Ποια είναι η ελληνίδα γυναίκα και ποια πλευρά της προβάλει προς τα έξω; Μήπως έχουμε ξεχάσει;"

Δραματουργία: Αναστασία Τζέλλου
Χορογραφία: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Σκηνογραφία: Melanie Thewlis
Κοστούμια: Αθηνά Κυριακάκου
Πρωτότυπη μουσική- σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Video art and interactive programming: Melanie Thewlis
Βοηθός σκηνογράφου: Αθηνά Κυριακάκου
Σχεδιασμός αφίσας-γραφιστικά: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Παραγωγή: ΤΑΤΟUmdt / www.tatou.gr
Ερμηνεύουν: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Τατού Δέδε.

Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 888894)
Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:00
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:00
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, ανέργων)

TRIVIΑ: Η performance "Anti gone" ξεκίνησε το δημιουργικό της ταξίδι, στο φεστιβάλ "playground of ideas Schmiede", στο Hallein της Αυστρίας τον Σεπτέμβρη του 2014 και παρουσιάστηκε στην Ανοιχτή Πλατφόρμα του Εθνικού Θεάτρου τον Μάιο του 2015.






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: