Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν 2016

Leave a Comment
Η απονομή των Βραβείων Κάρολος Κουν 2016
(29-11-2016)

H τελετή απονομής των βραβείων "Κάρολος Κουν" πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η τελετή αποτελεί διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.

Στην Επιτροπή Θεάτρου και Χορού, με πρόεδρο την Αριστούλα Ελληνούδη, συμμετέχουν οι κριτικοί Κωστής Δ. Μπίτσιος, Λέανδρος Πολενάκης, Καλλιόπη Ραπανάκη και Ανδρέας Ρικάκης. 

Τα βραβεία:

Βραβείο "Κάρολος Κουν" Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου
Στον Δημήτρη Τάρλοου, για τη σκηνοθεσία του διασκευασμένου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση "Η μεγάλη χίμαιρα".

Βραβείο "Κάρολος Κουν" Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό Έργο
Στην Ανθή Ευστρατιάδου, για την ερμηνεία της στο "Αλμανάκ" της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Βραβείο "Κάρολος Κουν" Δραματουργίας Ελληνικού Έργου
Στον Βασίλη Παπαβασιλείου για τον μονόλογό του "Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι!".


ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ 2016 

Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου
Στον Μίκη Θεοδωράκη, για τις 40 και πλέον μουσικές του για το Θέατρο και το Χορό, από την "Όμορφη πόλη" μέχρι τη "Γειτονιά των αγγέλων", από τον "Προδομένο λαό" μέχρι τους "Πολίτες Β’ Κατηγορίας", και από τον "Ζορμπά" μέχρι τον "Ορφέα και Ευρυδίκη", ένα συνολικά σημαντικό κεφάλαιο της δημιουργίας του άξιο περαιτέρω έρευνας και εμβάθυνσης.

Βραβείο σε Θεατρολογικό Σύγγραμμα της Τελευταίας Πενταετίας
Στον Σπύρο Ευαγγελάτο, για την πρωτοπόρο μελέτη του "Γεώργιος Μόρμορης, Αμύντας του Τάσσου".

Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου
Στον Γιώργο Δεπάστα, για τις μεταφράσεις των έργων "Η όπερα της πεντάρας" του Μπέρτολτ Μπρεχτ και "Ο Αδαής και ο Παράφρων" του Τόμας Μπέρνχαρντ.

Βραβείο σε Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη του Θεάτρου
Στην Ελεάνα Γεωργούλη, για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις: "Βόυτσεκ" του Γκέοργκ Μπύχνερ και "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν (σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος)

Βραβείο Αρχαίου Δράματος
Στον Μιχαήλ Μαρμαρινό, για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Νέκυια", βασισμένη στη ραψωδία λ της "Οδύσσειας", που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015, όπου κατόρθωσε να συνδυάσει αρμονικά την ομηρική παράδοση με τον κώδικα του Ιαπωνικού θεάτρου "Νο", με τη συνδρομή και του Ιάπωνα Ροκούρο Γκένσο Ουμεουάκα.

Βραβείο Χορού
Στη χοροθεατρική Ομάδα "Ακροποδητί" για την παράσταση "Medusa", σε πρωτότυπη χορογραφία-σκηνοθεσία Αγγελικής Σιγούρου, κείμενα Χαρίκλειας Τσοκανή και με μουσική σύνθεση Νίκου Κυπουργού, που ερμήνευσε η Ορχήστρα των Κυκλάδων.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: