Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Leave a Comment
Θερινά θεατρικά εργαστήρια στο Θέατρο Τέχνης
Το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν γιορτάζει την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με μια σειρά από εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν κατά την έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου 2016-2017.

Στα πλαίσια αυτής της εναρκτήριας "γιορτής", τέσσερις σκηνοθέτες και ένας συγγραφέας, συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, θα πραγματοποιήσουν θερινά εργαστήρια, βασισμένα στο έργο του Σαίξπηρ.

Τα εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φοιτητές θεατρικών σπουδών, θεατρικούς συγγραφείς αλλά και όλους εκείνους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα ή να διευρύνουν τη σκηνική τους εμπειρία.

Μέρος της δουλειάς που θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια, πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ" κατά την έναρξη της περιόδου 2016-17

Τα θερινά εργαστήρια του Θεάτρου Τέχνης:

24-30 Ιουνίου (καθημερινά)
Ανδρέας Φλουράκης, "Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ".

Το εργαστήριο θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών σκηνών με ήρωες από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα. 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν στο email aflourakis@yahoo.gr ένα βιογραφικό σημείωμα καθώς και δείγμα θεατρικής δουλειάς τους έκτασης έως 2 σελίδες Α4.

Διάρκεια Εργαστηρίου 21 ώρες
Καθημερινά 18:00-21:00
Κόστος: 140 €


27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου (καθημερινά)
Δημήτρης Καραντζάς "Οι κατ΄ιδίαν μονόλογοι στη δραματουργία του Σαίξπηρ".

Σε όλα τα έργα του Σαίξπηρ, πριν ή μετά από κομβικά επεισόδια συναντάμε να πρόσωπα σε οριακές υπαρξιακές αναμετρήσεις πριν από τη λήψη μεγάλων αποφάσεων. Το εργαστήριο αποσκοπεί στη διερεύνηση αυτών των μη απευθυνόμενων μονολόγων, στη διερεύνηση της κατασκευής τους, στο πώς διατηρείται ενεργό το διακύβευμα του κάθε μονολόγου, και πως τελικά η κάθε λέξη αυτούσια είναι φορέας νοηματικός και απαραίτητο σκαλί για την επόμενη και εντέλει για την ολοκλήρωση της σύνθεσης του εκάστοτε ζητήματος.
Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τα βιογραφικά που θα αποσταλούν άμεσα, υπ΄όψιν του Δημήτρη Καραντζά στο info@theatro-technis.gr.

Διάρκεια Εργαστηρίου 20 ώρες
Καθημερινά 12:00-16:00
Κόστος: 140 €


1 έως 6 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 3 Ιουλίου)
Νίκος Μαστοράκης "Ο λόγος στον Σαίξπηρ"

Ο Νίκος Μαστοράκης πραγματοποιεί εργαστήριο όπου διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο καλείται ο ηθοποιός να προσεγγίσει και να "ζωντανέψει" το λόγο του Σαίξπηρ σήμερα. 
Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τα βιογραφικά που θα αποσταλούν υπ΄όψιν του Νίκου Μαστοράκη στο info@theatro-technis.gr

Διάρκεια Εργαστηρίου 20 ώρες.
Καθημερινά, ώρες 18:00-22:00
Κόστος: 140 €


7 έως 13 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 10 Ιουλίου)
Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μαριάννα Κάλμπαρη "Ο έρωτας στον Σαίξπηρ"

Οι δύο σκηνοθέτες πραγματοποιούν από κοινού εργαστήριο υποκριτικής με άξονα σκηνές και μονολόγους του Σαίξπηρ που έχουν θέμα τον έρωτα. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τα βιογραφικά που θα αποσταλούν υπ΄όψιν της Μαριάννας Κάλμπαρη και του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο info@theatro-technis.gr.

Διάρκεια Εργαστηρίου 20 ώρες.
Καθημερινά, ώρες 17:00-21:00
Κόστος: 140 €

(για τους συμμετέχοντες σε περισσότερα από ένα εργαστήρια προβλέπονται ειδικές τιμές)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: