Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Ιουνίου 2016

Leave a Comment
Μηνολόγιο Ιουνίου 2016
Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ο Μιχάλης Συριόπουλος παρουσιάζει το "Ντιμπούκ" του Σαλόμ Άνσκι, που γράφτηκε το 1914. Ένα έργο για την απώλεια του κορμιού, την άνευ όρων παρουσία της αγάπης, την αθέτηση του όρκου. Μια έξοδος κινδύνου στην αγνότητα. Ένα "σκοτεινό" παραμύθι. Μια "περιπατητική" παράσταση στα μάτια και την καρδιά. (Μπενσουσάν Χαν, 5-12/6)

Ελάτε... Είναι η ώρα που συνήθως ανοίγω την καγκελόπορτα και σας υποδέχομαι. Θέλετε να περάσετε; Ελάτε, ελάτε… Γι’ αυτό δεν ήρθατε; Γι’ αυτό ήρθατε και το ξέρω, μη νιώθετε άσχημα. Έχω συνηθίσει πια. Ελάτε, επάνω θα είμαστε πιο άνετα. Προσέξτε μόνο λίγο τη σκάλα, είναι παλιά και φθαρμένη και κάποιοι σκοντάφτουν καμιά φορά. Έτσι είναι τα παλιά σπίτια. Κουβαλούν τον χρόνο επάνω τους. Και δεν τον κουβαλούν απλά, σου τον επιβάλλουν. Πρέπει να προσέξεις ανεβαίνοντας τις σκάλες, πρέπει να έχεις τον νου σου στο πώς θα πατήσεις σ’ εκείνο το κομμάτι μαρμάρου που έχει σπάσει εκεί στο κατώφλι, ναι εκείνο... "Το κορίτσι μέσα στο σπίτι" Η νέα διαδραστική παράσταση της Βαρβάρας Δουμανίδου. (Μπενσουσάν Χαν, 13-15/6)

Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" παρουσιάζει την παράσταση "TraVma", που βασίζεται στο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ "The Play About The Baby". Ένα νεαρό ζευγάρι βιώνει την απόλυτη ερωτική Εδέμ, σ΄ έναν ιδανικό κόσμο που οι ίδιοι έφτιαξαν. Την ξέγνοιαστη ζωή τους έρχεται να αλλάξει(;) ένα μωρό κι ένα μεσήλικο ζευγάρι, ο Άνδρας και η Γυναίκα που έχουν σαν στόχο να πάρουν το μωρό αλλά και να οδηγήσουν τους δύο νεαρούς σε μια βίαιη διαδικασία ενηλικίωσης. Σκηνοθετεί ο Στέλιος Βραχνής. (Σοφούλη, 18-19/6)

ΑΘΗΝΑ

H παράσταση του Ένκε Φεζολλάρι "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα", επιστρέφει για δεύτερο καλοκαίρι στον Χώρο Τέχνης και Δράσης "Βρυσάκι". "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" είναι μια ανδαλουσιανή τραγωδία, με άλλα λόγια μια βαλκανική τραγωδία, που λαμβάνει χώρα στις εσχατιές του πολιτισμένου κόσμου. (6-29/6)

Η θεατρική ομάδα naan και το gazARTE παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή "Η κυρία της νύχτας", σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα. Το μυθιστόρημα δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα "Ακρόπολις" σε συνέχειες. Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή, ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

Το θεατρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2016 ανοίγει με την παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου "Revolt Athens". Ένα ποιητικό lonelyplanet από την άκρη της Ευρώπης: εκεί, που τα ντοκουμέντα συνθλίβονται μέσα στη μυθοπλασία. (Πειραιώς 260, 15-16/6)

Τον ίδιο μήνα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστούν: η παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου "Η τάξη μας" του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού (Πειραιώς 260, 17-18/6) και οι "Απολογίες 4 και 5" του Ευθύμη Φιλίππου, από τους Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη (20-21/6)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: