Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Shakespeare Lives: Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Πρεσβεία συνεργάζονται και παρουσιάζουν τη διάλεξη του σκηνοθέτη και συνεργάτη του University College London, Gregory Thompson. H διάλεξη —που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ— θα δοθεί στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει"

…ενώ οι καιροί αλλάζουν. Τα έργα του Σαίξπηρ εξακολουθούν να ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές του κόσμου και να μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Gregory Thompson —με σημεία αναφοράς, στη διάλεξή του, την παρουσίαση σαιξπηρικών παραστάσεων στο βρόχινο δάσος της Καραϊβικής, στην εκκλησία όπου έχει ταφεί ο μεγάλος δραματουργός, στο Κατμαντού αλλά και τις παραγωγές του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου— θα εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στον καιρό στον οποίο γράφτηκε ένα θεατρικό έργο, στον χρόνο της δραματουργικής δράσης και στην εποχή παρουσίασης μιας παραγωγής. Θα αναφερθεί επίσης στον τρόπο με τον οποίο επιδρά η σχέση αυτή στο κοινό του σήμερα, σε μια εποχή όπου ο Σαίξπηρ παραμένει πάντα επίκαιρος.

Τη διάλεξη θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση του Gregory Thomson με ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και φοιτητές θεατρικών πανεπιστημιακών τμημάτων με κεντρικό άξονα τη σκηνοθετική και υποκριτική προσέγγιση των έργων του Σαίξπηρ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

12:00–13:30
Διάλεξη του σκηνοθέτη Gregory Thompson, με τίτλο "Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει"
Μετά τη λήξη της διάλεξης, ο ομιλητής θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μετάφραση.

14:30– 16:00
Κλειστή συζήτηση για επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές θεατρικών τμημάτων.
Αριθμός ατόμων: 30 (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)
Αίθουσα: Βασιλικό Θέατρο, Αίθουσα δοκιμών -3
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Κ.Θ.Β.Ε., τηλ. 2315 200031 και 2315 200064, (Τρίτη-Παρασκευή 10:00–15:00).

*O πολυβραβευμένος θεατρικός σκηνοθέτης Gregory Thompson (Δημιουργικός Επιχειρηματίας in Residence στο University College London-UCL), είναι δημιουργός παραστάσεων που συνδυάζουν την ανατρεπτική και πρωτοποριακή σκηνοθεσία με τη διαδραστική σχέση ηθοποιών-θεατών. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, μεταξύ άλλων, για το Royal Shakespeare Company και το Young Vic, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του σαιξπηρικού ρεπερτορίου σε όλο τον κόσμο με τη θεατρική ομάδα AandBC, της οποίας είναι ιδρυτής. Στη συνεργασία του με το University College London, συνδυάζει την επιστήμη με τις παραστατικές τέχνες προκειμένου να οδηγήσει την ακαδημαϊκή έρευνα σε νέα αναπάντεχα πεδία, εφαρμόζοντας δημιουργικές και συνεργατικές τεχνικές σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: