Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Blackout: μια μικρή διαμαρτυρία

Leave a Comment
...Με πιάνει φόβος που βλέπω έτσι σκοτεινό τον κόσμο, σα να ‘ναι πόλεμος ή κατοχή σα να ΄χει γίνει κάποιο κακό μεγάλο. Κι ύστερα, για λίγο, για μια στιγμή, ο φόβος γίνεται γαλήνη όταν σκέφτομαι πως έξω είναι σκοτάδι και παγωνιά αλλά εγώ είμαι μέσα στα ζεστά, φυλαγμένος, με φως, φαΐ και τσίπουρο, με τον Τάκη να μιλάει να μιλάει…

Το "Blackout: μια μικρή διαμαρτυρία" επιστρέφει στο καφενείο "Χαλαρά" στα Εξάρχεια και ξεκινάει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για δυο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου "Κάτι θα γίνει, θα δεις" (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011) που ζωντανεύουν σε ένα παραδοσιακό καφενείο-ουζερί στο κέντρο της Αθήνας. 
Με την υποστήριξη της ομάδας Re-act, o Χρήστος Σαπουντζής και η Ειρήνη Μαργαρίτη παρουσιάζουν ξανά την παράσταση, μια "μικρή διαμαρτυρία" απέναντι σ' έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Μουσική: Sancho 003
Φώτα: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Κατερίνα Καλφόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Κρητικού
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη, Πηνελόπη Γερασίμου
Δημιουργία video: Nikiforos /colorstories + the kid images
Γραφιστικά: Δημήτρης Μητσόπουλος

Ερμηνεύει ο Χρήστος Σαπουντζής.

Ικαριώτικο Καφενείο "Χαλαρά"
Εμμανουήλ Μπενάκη 24 (εντός της στοάς), Εξάρχεια, Αθήνα
Κυριακή στις 15:00
Διάρκεια 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με τσίπουρο ή κρασί και μεζέ)
Απαραίτητη κράτηση θέσεων 6972 310415

Η περιοδεία ξεκινά από τη Λιβαδειά στις 10 Φεβρουαρίου 2016 (Art Cafe Αστραδενή) και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, την Κύπρο, την Κρήτη και σε άλλους προορισμούς. 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: