Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Πλατφόρμα Μονοδράματος στην Πάφο

Leave a Comment
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο μια Πλατφόρμα Μονοδράματος. Το Μονόδραμα διαφοροποιείται από τον μονόλογο ως αυτόνομο είδος (genre) θεάτρου, αφού σε αυτό μπορούν να ερμηνευθούν από έναν μόνο ηθοποιό, περισσότεροι ρόλοι του ενός. Ξεκινώντας από τη Βόρεια Ευρώπη στα τέλη του 20ού αιώνα, κατέκτησε τη θεατρική σκηνή πολλών χωρών συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία μέχρι σήμερα με γοργούς ρυθμούς.


Το πρόγραμμα της Πλατφόρμας:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015
"Ανάμισης ντενεκές" του Γιάννη Μακριδάκη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, με τον Χάρη Χαραλάμπους.
Η πραγματική ιστορία του Γιώργη Πέτικα, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για δυο δεκαετίες μετά από ένα έγκλημα ερωτικού πάθους. Μέσα από τη διήγηση των γεγονότων, αναβιώνει η ιστορία της Χίου από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015
"Churchill", σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Pip Utton.
Ο Pip Utton ζωντανεύει συγκλονιστικά τον άνθρωπο και πολιτικό που επηρέασε όσο κανένας άλλος τις τύχες λαών και χωρών για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015
"D-Sisyphe", μια παράσταση βασισμένη στον μύθο του Σίσυφου, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Meher Awachri.
Μια νύχτα από τη ζωή του Khmais, ενός Τυνήσιου εργάτη στο μέσο της υπαρξιακής του κρίσης όταν έχει εκδιωχθεί από την οικογένεια του, στην οποία αναμετράται με θέματα όπως η θρησκεία, η εκμετάλλευση, η εξέγερση, η ελεύθερη βούληση.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015
"Πικράθηκα στην ελληνική, πληγώθηκα στην τουρκική", βασισμένο στο ποίημα της Φαϊζέ Οζντέμιρτζιλερ, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Yasar Ersoy.
Το έργο καταπιάνεται με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία 60 χρόνια αλλά και με την προοπτική της ειρήνης και της συμβίωσης.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015
"Katerina" του Aharon Appelfel, σε σκηνοθεσία Lena Pogosov και ερμηνεία Avishag Maidler.
Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας 35χρονης γυναίκας που καταδικάστηκε σε ισόβια απομόνωση λόγω ενός στυγερού εγκλήματος, που διέπραξε. Η πρώτη επίσκεψη που δέχεται είναι από τον γιο της, υποχρεώνοντας την να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και τις περιστάσεις που την εξωθήσανε να πράξει αυτό το έγκλημα.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Αρχαίο Ωδείο, Πάφος, Κύπρος
16 έως 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00
Εισιτήρια: 15 (για όλες τις παραστάσεις), 5 (για μια παράσταση)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: