Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο Επί Κολωνώ: προγραμματισμός πρώτης περιόδου 2015-2016

Leave a Comment
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει το πρόγραμμα των παραστάσεων της πρώτης περιόδου της σεζόν 2015-2016.


Από 10 Οκτωβρίου 2015 έως 17 Ιανουαρίου 2016
"Αγαπητή Ελένα" της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.(2η χρονιά)

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο στην Σοβιετική Ένωση του ’80, την περίοδο δηλαδή της αποσύνθεσής της, όπου ο μεγάλος κύκλος του σοσιαλιστικού πειράματος υπό το βάρος των αδιεξόδων και της διαφθοράς πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του, ενώ το άγνωστο μέλλον μιας μετά-εποχής ήταν προ των πυλών. Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, με πρόσωπα τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές της. Οι τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Ο στόχος όμως δεν είναι να της ευχηθούν αλλά να βρουν τρόπο να της πάρουν το κλειδί για να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, που είναι κλειδωμένα στο σχολείο, ώστε να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο. Στην απόφαση για την πράξη τους αυτή οδηγήθηκαν νιώθοντας θύματα ενός παράλογου και αρτηριοσκληρωτικού συστήματος. Όταν της αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους, το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης που θα αρχίσει με αντιπαράθεση αξιών, θα περάσει στη ψυχολογική βία, θα εξελιχθεί σε ομηρία και θα καταλήξει…
Παίζουν: Αριέττα Μουτούση, Γιάνης Λεάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση.

Από 25 Οκτωβρίου 2015 έως 19 Ιανουαρίου 2016
"Άγριος σπόρος" του Γιάννη Τσίρου, από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.
Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.
Παίζουν: Τάκης Σπυριδάκης, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Ηλίας Βαλάσης.

Από 3 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015
"Miss Julie" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, από την Ομάδα Marquis des Arts, σε σκηνοθεσία Αμαλίας Βλάχου.

Η μις Τζούλι, μεγαλοαστή, έχει τα πάντα αλλά της λείπουν όλα. Ο Ζαν, παιδί του λαού, ονειρεύεται την κορυφή και θα κάνει τα πάντα για να τη φτάσει. Η Κριστίν, επαρχιώτισσα, με βαθιά ριζωμένα στερεότυπα νομίζει πως πατάει στη γη. Η εισβολή της μις Τζούλι στην κουζίνα αποδιοργανώνει το υπηρετικό προσωπικό. Ο Ζαν, αρπάζει την ευκαιρία να επικρατήσει μέσα στη μάχη που ξεσπά. Ενώ οι ηθικολογίες της Κριστίν κερδίζουν έδαφος. Μια μάχη ανάμεσα στην τάξη που σβήνει και σ’ αυτήν που έρχεται, ανάμεσα στον ανώτερο και τον κατώτερο, τον άντρα και τη γυναίκα.
Παίζουν: Κατερίνα Λούβαρη–Φασόη, Δημήτριος Ντόκος, Κατερίνα Πρωτονοταρίου.

Από 13 Νοεμβρίου 2015 έως 17 Ιανουαρίου 2016
"Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17" της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. 

Η ιστορία της Αθηνάς Χατζηεσμέρ, παιδί προσφύγων από την Ιωνία, που έζησε στα προσφυγικά του Ταύρου και όπου εντάχθηκε από μικρή στην αντίσταση με την ΕΠΟΝ, έγινε αφορμή, σήμερα, να ερευνηθεί μέσα από την παράσταση "Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17", ο αιώνια νέος άνθρωπος που αγωνίζεται για τη ζωή και το δίκαιο, φτάνοντας μέχρι το θάνατο. Η μνήμη και το βίωμα γίνονται το εφαλτήριο για να παρακολουθήσουμε τις τελευταίες στιγμές ενός επαναστατημένου ανθρώπου που αγωνιά, φοβάται, πανηγυρίζει και υμνεί τη ζωή.
Παίζουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος.

Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, τηλ. 210 5138067)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: