Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014

Leave a Comment
Ο πολυχώρος "Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων" προτείνει για το πρώτο μισό της θεατρικής περιόδου 2014-2015 έναν κύκλο θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, προβολών, συζητήσεων και σεμιναριών.


Το θεατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

27 Σεπτεμβρίου 2014 έως 26 Οκτωβρίου 2014
"Ο Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ", θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Γαλιατσάτου και Κατερίνας Μαούτσου.
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει με τον Μεγάλο Ανατολικό από το Λίβερπουλ έως τη Νέα Υόρκη. Συναντά τα πρόσωπα του μυθιστορήματος, που διερωτώνται, που ερωτώνται, που ερωτεύονται. Στη θάλασσα, όλα ξεκινούν από την αρχή. Δεν υπάρχουν κανόνες, θρησκείες, παρελθόν, μέλλον-μόνο η αχανής μπλε επιφάνεια...

29 Σεπτεμβρίου 2014 έως 4 Νοεμβρίου 2014
"Ανεπίδεκτη διόρθωσης" του Stefano Massini, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου και Τάνιας Παλαιολόγου.
Ένα θεατρικό αφιέρωμα στη μνήμη της Άννα Πολιτκόφσκαγια.
Ακολουθώντας τα χνάρια της σπουδαίας ρωσίδας δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια, ο Stefano Massini συνθέτει ένα θεατρικό παζλ με αφορμή τα γραπτά, τις συνεντεύξεις της, την ίδια της τη ζωή και την πορεία της προς τον προδιαγεγραμμένο θάνατό της.

15 Οκτωβρίου 2014 [είσοδος ελεύθερη]
"Ο καθρέφτης με τις εικόνες"
Ανάμεσα σε work in progress και ανοιχτή πρόβα, και εν όψει της παράστασης που θα ανέβει στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία την άνοιξη του 2015, η σκηνοθέτις Élisabeth Marie (Scarface Ensemble, Στρασβούργο), οι ηθοποιοί Ρηνιώ Κυριαζή (Αθήνα) και Selin Altiparmak (Κωνσταντινούπολη) παρουσιάζουν την εν εξελίξει δουλειά τους, πάνω στην αναζήτηση των σύγχρονων προσώπων της πολιτικής ουτοπίας.

31 Οκτωβρίου 2014 έως 26 Δεκεμβρίου 2014
"Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα", από την ομάδα Horses in my Dreams, σε σύλληψη Σοφίας Κορώνη και σκηνοθεσία Σοφίας Κορώνη και Κατερίνας Κλειτσιώτη.
Μια παράσταση όπου συγκρίνονται οι μεταξύ των ανθρώπων αποστάσεις με εκείνες που χωρίζουν "τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός άστρα", πάνω σε κείμενα των Ν. Γ. Πεντζίκη, Sylvia Plath, Fabrice Melquiot και της ομάδας.

8 Δεκεμβρίου 2014 έως 6 Ιανουαρίου 2015
"Πορτραίτο της Ντόρα" της Hélène Cixous από την ομάδα Λωτοφάγοι, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Αρσένη.
Πρώτο ανέβασμα στην ελληνική γλώσσα ενός έργου της γαλλίδας συγγραφέως, γεννημένης στην Αλγερία το 1937, γνωστής από τη μακροχρόνια συνεργασία της με το Théâtre du Soleil και την Ariane Mnouchkine. Βασισμένο στη θεραπεία της δεκαοχτάχρονης Ιda Bauer, το "Πορτραίτο της Ντόρα" ανατρέχει στις απαρχές της ψυχαναλυτικής θεωρίας και εστιάζει στα κενά, τις αντιφάσεις και τις προκαταλήψεις της φροϋδικής μελέτης, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική εκδοχή των γεγονότων από την οπτική γωνία του κοριτσιού.

13 Δεκεμβρίου 2014 έως 11 Ιανουαρίου 2015
"Η Μεγάλη Άρκτος" της Ρηνιώς Κυριαζή σε σκηνοθεσία Νίκου Φλέσσα.
To κείμενο της Ρηνιώς Κυριαζή τοποθετείται ανάμεσα στο σύγχρονο εσωτερικό μονόλογο και τη δημοτική, προφορική παράδοση — εκείνη που είχε ήδη σκαλίσει με τη "Φεύγουσα κόρη" και που, με συνεργό τον Νίκο Φλέσσα (ομάδες Blitz, Difunta Correa…), ξαναπιάνει εδώ, ακολουθώντας το νήμα της μέχρι την σύγχρονη εποχή. "Η Μεγάλη Άρκτος" δεν αφορά στις σχέσεις των δύο φύλων, ούτε στις διαφορές τους, ούτε στις ψυχολογίες τους ή τις συμπεριφορές τους. Δεν είναι αστρολογία, ούτε ζωολογία ή μυθολογία, ούτε μια αστυνομική υπόθεση με ένα αίνιγμα για λύση, ούτε καν η γραμμική αφήγηση μιας ιστορίας. Είναι...

Καλλιτεχνική διεύθυνση, οργάνωση παραγωγής ΚΕΤ: Φωτεινή Μπάνου, Δημήτρης Αλεξάκης.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 213 00 40 496) 
http://polychorosket.gr/ 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: