Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Βιβλιοπρόταση: 'Με θέα το θέατρο'

Leave a Comment
(15-12-2018)
Βάλτερ Πούχνερ, Με θέα το θέατρο, Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 2018.

Βάλτερ Πούχνερ, Με θέα το θέατρο, Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 2018.

Το "Με θέα το θέατρο" συνδυάζει λεκτικά το θέαμα με τη θεωρία και τον θεατή με τη θεώρηση. Το βιβλίο αυτό συνδέει διάφορα μελετήματα των τελευταίων δύο ετών της ερευνητικής δραστηριότητας του Βάλτερ Πούχνερ, που έχουν "θέα" το θέατρο.

Τα μελετήματα αυτά κινούνται περιφερειακά γύρω από το φαινόμενο του θεάτρου. Είναι ιστορικά και συγκριτικά, φιλοσοφικά και αναστοχαστικά, μεθοδολογικά και ιστοριογραφικά, φιλολογικά και εκδοτικά, μουσικολογικά και δραματουργικά, τεχνοτροπικά και επιστημολογικά. Θίγουν θέματα της αρχαιότητας, του Βυζαντίου και των νεωτέρων χρόνων, καλύπτουν δε την Ελλάδα αλλά και πολύ ευρύτερες περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Ο Βάλτερ Πούχνερ αναφέρει: "Ελπίζω, από το βιβλίο να μην λείπει η ομορφιά και κάποια σοφία, αν και υπάρχουν μέρη τεχνοκρατικά και αναλυτικά. Η επιστήμη και η τέχνη είναι, παρά τις διαφορές τους, αδελφές".



















Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: