Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2018 στο Λονδίνο

Leave a Comment
Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.(9-12-2018)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

"The Cane" του Μαρκ Ρέιβενχιλ, σε σκηνοθεσία Vicky Featherstone.
Ο συγγραφέας του "Shopping and Fucking" επιστρέφει με το νέο του έργο.
Μετά από 45 χρόνια στην εκπαίδευση, ο Έντουαρντ καταφέρνει να είναι από τους πιο δημοφιλείς δασκάλους στο σχολείο του. Όταν αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί, μια ομάδα μαθητών συγκεντρώνεται έξω από το σπίτι του, πετώντας τούβλα στα παράθυρά του. Ο Έντουαρντ και η σύζυγος του παγιδεύονται μέσα στο σπίτι τους για μια εβδομάδα, ενώ η κόρη τους καταφθάνει διερωτώμενη "πως καταλήξαμε έτσι;"
Royal Court Theatre, από 12 Δεκεμβρίου 2018

"I'm Not Running" του Ντέιβιντ Χέαρ, σε σκηνοθεσία Neil Armfield.
H Pauline Gibson έχει περάσει όλη της τη ζωή ως γιατρός, ως εμπνευσμένη ηγέτης μιας εκστρατείας για τη δημόσια υγεία. Όταν διασταυρώνεται πάλι με τον παλιό της σύντροφο Jack Gould, έναν αδιάλλακτο αγωνιστή, πιστό στην πολιτική του Εργατικού Κόμματος, έρχεται αντιμέτωπη με μια θλιβερή απόφαση. 
Lyttelton Theatre, National, έως 31 Ιανουαρίου 2019


"The Tell-Tale Heart" (βασισμένο σε διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε), σε σκηνοθεσία Άντονι Νίλσον.
Ο Άντονι Νίλσον κάνει το ντεμπούτο του στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας με μια αναθεωρημένη εκδοχή της ιστορίας του Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Μια νεαρή θεατρική συγγραφέας νοικιάζει μια σοφίτα στο Μπράιτον, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει το συγγραφικό μπλοκάρισμα που βιώνει. Εκεί θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τη σπιτονοικοκυρά της.
Dorfman-National Theatre, έως 9 Ιανουαρίου 2019

"Company" του George Furth, σε σκηνοθεσία Marianne Elliott.
Ο Bobby είναι ένας άνθρωπος που δεν αντέχει να δεσμευτεί σε μια σταθερή σχέση ή γάμο. Η παράσταση ξεκινά στα 35α γενέθλιά του, με τη σχέση του με τους καλύτερους φίλους του, πέντε παντρεμένα ζευγάρια και τρεις φίλες. Η παράσταση παρακολουθεί τις σχέσεις του μέσα από μια σειρά σύντομων μουσικών εικόνων, σπάζοντας το καλούπι της δομής του παραδοσιακού μιούζικαλ.
Gielgud Theatre, έως 30 Μαρτίου 2019

"Caroline, or Change" του Τόνι Κούσνερ, σε σκηνοθεσία Michael Longhurst.
Βασισμένo στην αληθινή ζωή του Κούσνερ, το έργο διαδραματίζεται στη Λουιζιάνα τη δεκαετία του 1960, όπου ο Noah προσπαθεί να διαχειριστεί τον θάνατο της μητέρας του και τον γάμο του πατέρα του με την καλύτερή της φίλη. Περνά τον χρόνο του με την Caroline, την οικιακή βοηθό του σπιτιού. Όταν η Caroline θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, θα αντιμετωπίσει ένα ηθικό δίλημμα...
Playhouse Theatre, έως 6 Απριλίου 2019

"Sweat" της Lynn Nottage, σε σκηνοθεσία Lynette Linton.
To 2011, η Lynn Nottage αφιέρωσε χρόνο για να ζήσει με τους ανθρώπους του Reading της Pennsylvania· μια από τις φτωχότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Τα δύο επόμενα χρόνια "έσκαψε" βαθιά στην ξεχασμένη καρδιά της Αμερικής, ανακαλύπτοντας μια πόλη παραδομένη στις φυλετικές διαφορές και στην κατάρρευση της βιομηχανίας. Το "Sweat" είναι το -βραβευμένο με Πούλιτζερ- έργο της· ο καρπός αυτής της εμπειρίας της.
Donmar Warehouse, έως 26 Ιανουαρίου

(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: