Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Βραδιές Θεάτρου 2018 στην Αίγινα

Leave a Comment
(11-7-2018)

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας διοργανώνει το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας από το Σάββατο 21 Ιουλίου έως την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Το Φεστιβάλ οραματίστηκε και οργάνωσε για πρώτη φορά στην Αίγινα το 2011, η ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
"Ο γάμος του Καραχμέτη" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.
Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.
Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη, Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
"Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης" των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.
Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η Ρένα Νταλκά μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού τον βοηθάει να βρει δουλειά. Σερβιτόρος, φωτογράφος βοηθός φαρμακοποιού, αστυφύλακας μέχρι και διατητής αγώνων πυγμαχίας. Από γκάφα σε γκάφα κι από πλάκα σε πλάκα δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά.
Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Κώστας Καζάκος, Σοφία Βογιατζάκη, Νικολέττα Καρρά, Τάκης Βλαστός, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Θεοχάρη, Βασίλης Γιακουμάρος, Μαριλένα Ράδου.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018
"Επάγγελμα πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.
Δύο ιστορίες, αυτοβιογραφικές, που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018
"Άγρια δύση" του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσσυ Μάλφα.
Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα…
Παίζουν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κονταράτος, Πηνελόπη Πλάκα.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018
"Πεθαίνω σα χώρα" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Τάνιας Κίτσου.
Μια χώρα χάνει έναν πόλεμο και δέχεται ξένη εισβολή.... Η χώρα, σαπισμένη από τα "μέσα", γκρεμίζεται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και σε σύντομο διάστημα αργοπεθαίνει. Άνθρωποι κάθε είδους τρελαίνονται, άλλοι αλλαξοπιστούν για να επιβιώσουν, κάποιοι αυτοκτονούν, άλλοι δραπετεύουν στο εξωτερικό, το σύμπαν παραδίδεται σε έναν άκρατο μηδενισμό.
Ερμηνεύει ο Τάσος Μπλάτζιος.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
"Αποχαιρετισμός" του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη.
Ο Ρίτσος έγραψε τον ποιητικό μονόλογο "Αποχαιρετισμός", ως φόρο τιμής στη μάχη του Μαχαιρά, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο θάνατος του Γρηγόρη Αυξεντίου. Γράφτηκε την ημέρα της θυσίας του και επιχειρεί να αποκαλύψει την εκστατική κατάσταση του ήρωα, καθώς για 10 ώρες, υπό πολιορκία, στο κρησφύγετό του, διαλογίζεται για τη ζωή του και για την απόφασή του να πεθάνει.
Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
"Τα ραδίκια ανάποδα" του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν!
Με τον Γιώργο Γαλίτη.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018
"Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Βασίλη Βασιλάκη.
Ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο-μανιφέστο στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, παρουσιάζεται υπό τη μορφή θεατρικού μονολόγου.

Κυριακή 5, Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
"Κιβωτός, το ιερό οκέϊ", σε κείμενο και σκηνοθεσία Δέσποινας Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλού.Αν ο Θεός θυμώσει με την κακία και την ανηθικότητα των ανθρώπων.
Αν αύριο το πρωί εμφανιστεί και μου ζητήσει να φτιάξω μια κιβωτό.
Αν μου ζητήσεις να επιλέξω εγώ τι αξίζει να σωθεί.
Αν πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την επιβίωση όλης της ανθρωπότητας
Αν πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την επιβίωση της οικογένειάς μου.
Αν πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την επιβίωση του εαυτού μου.
Αν πρέπει σήμερα να αποφασίσω τι έχει πιο μεγάλη σημασία
τι θα πάρω μαζί μου στη δική μου κιβωτό;
Παίζουν: Δέσποινα Γιαννούλη, Βαγγέλης Πιτσιλός.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: