Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2017 στη Νέα Υόρκη

Leave a Comment

(19-12-2017) 

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στη γιορτινή Νέα Υόρκη. 

"The Wolves" της Sarah DeLappe, σε σκηνοθεσία Lila Neugebauer.
Το έργο -υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ το 2017- είναι ένα πορτραίτο ζωής 9 νεαρών κοριτσιών, μελών μιας γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, που επιχειρούν να βιώσουν την ευτυχία και την ελευθερία και επιδιώκουν να "σκοράρουν" μερικούς στόχους.
Lincoln Center-Mitzi E. Newhouse Theater, έως 7 Ιανουαρίου 2018

"Meteor Shower" του Steve Martin, σε σκηνοθεσία Jerry Zaks.
Η πλοκή εκτυλίσσεται μια ζεστή βραδιά στο Ojai της Καλιφόρνια. Η Corky και ο σύζυγος της, Norm, καλούν για δείπνο ένα φιλικό τους ζευγάρι. Οι δυο προσκεκλημένοι, όμως, δεν ψάχνουν μόνο μια απλή περιστασιακή βραδιά με κουβέντα με νέους φίλους... Τα δύο ζευγάρια θα βρεθούν σε μια οικογενειακή "ελεύθερη πτώση" που ταιριάζει σε ταχύτητα και επικινδυνότητα μόνο με την πορεία των διαστημικών βράχων που σκίζουν τον ουρανό. Με αυτή την παράσταση η -βραβευμένη με Emmy- κωμικός Amy Schumer κάνει το ντεμπούτο της στο Broadway. 
Booth Theatre, έως 21 Ιανουαρίου 2018 

"The children" της Lucy Kirkwood, σε σκηνοθεσία James Macdonald.
Δύο πυρηνικοί επιστήμονες απομονωμένοι σ' ένα παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι, καθώς γύρω τους ο κόσμος καταρρέει. Οι δυο τους σκοπεύουν να ζήσουν εκεί για πάντα με γιαούρτι και γιόγκα, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει μια φίλη από τα παλιά με μια τρομακτική απαίτηση... H αμερικανική πρεμιέρα της επιτυχημένης παραγωγής του βρετανικού Royal Court Theatre.
Samuel J. Friedman Theatre, έως 4 Φεβρουαρίου 2018

"The Parisian Woman" του Beau Willimon, σε σκηνοθεσία Pam MacKinnon.
Η Ούμα Θέρμαν κάνει το ντεμπούτο της στο Broadway με το έργο του υποψήφιου για Όσκαρ και Έμμυ -δημιουργού του "House of Cards"- Beau Willimon. H δράση τοποθετείται στην Ουάσιγκτον, εκεί που οι ισχυροί φίλοι είναι το μοναδικό που πρέπει να έχει κάποιος, ειδικά αμέσως μετά τις εκλογές του 2016. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Chloe, μια γυναίκα οπλισμένη με γοητεία και πνεύμα, στοιχεία που συμβαδίζουν με τις πολιτικές τις θέσεις, το παρελθόν της, τον γάμο της και το αβέβαιο μέλλον της. Το σκοτεινό χιούμορ και το δράμα συγκρούονται σε αυτή τη βασική στιγμή της ζωή της Chloe, εκεί που η αλήθεια δεν είναι προφανής.
Hudson Theatre, έως 11 Μαρτίου 2018

"Looking Through Glass" του Ken Kaissar, σε σκηνοθεσία Yoni Oppenheim. 
Το "Looking Through Glass" είναι μια διασκεδαστική και ρομαντική σύγχρονη διασκευή του κλασικού εβραϊκού "Ντιμπούκ" του Σαλόμ Άνσκυ, που μας θυμίζει ότι η αγάπη είναι ένα πεπρωμένο που κανείς δεν μπορεί να του ξεφύγει. Η Leah παραμερίζει τις επιθυμίες της καρδιάς της και παντρεύεται τον άνδρα που επιλέγουν οι γονείς της. Μπορεί ένας εξορκισμός να ξεδιψάσει τις καρδιές των ερωτευμένων ή θα είναι συνδεδεμένες στην αιωνιότητα.
Jewel Box Theatre, από 26 Δεκεμβρίου 2017 

"Afterglow", σε κείμενο και σκηνοθεσία S. Asher Gelman.
Ένα σκληρό μονόπρακτο που εξερευνά τις συναισθηματικές, πνευματικές και φυσικές μεταπτώσεις στις σχέσεις τριών ανδρών. Όταν ο Darius "εισβάλλει" στη σχέση του Josh και του Alex -ενός παντρεμένου ζευγαριού με ανοιχτή σχέση- οι ορισμοί της πίστης και της εμπιστοσύνης επαναπροσδιορίζονται και οι δεσμεύσεις αμφισβητούνται.
Davenport Theatre, από 20 Δεκεμβρίου 2017

(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: