Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Δηλητήριο': για πρώτη φορά στο Κ.Θ.Β.Ε.

Leave a Comment
(7-4-2017)

"Αυτός" και "Αυτή", δυο ανώνυμοι απλοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο της ζωής. Της ζωής, που, κατά τη συγγραφέα Λοτ Φέϊκεμανς, "είναι σαν να πηδάς από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο". Οι δύο ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν μια οδυνηρή απώλεια και να βρουν έναν τρόπο να συμφιλιωθούν με την καινούργια πραγματικότητα που τους έχει επιφυλάξει η ζωή. Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει; Πώς μπορεί κανείς να αντέξει τον πόνο; Μπορούμε να αποδεχτούμε πραγματικά την αλλαγή;

"Δηλητήριο" της Λοτ Φέϊκεμανς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Η Λοτ Φέϊκεμανς γεννήθηκε το 1965 στην Ολλανδία. Σπούδασε θεατρική γραφή αλλά και κοινωνική γεωγραφία. Ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες το 1995. Έργα της έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Είναι η πρώτη φορά που το έργο της ανεβαίνει στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μόσχος αναφέρει για το έργο: "Ένας άντρας και μια γυναίκα. Ένα ζευγάρι. Μια συνάντηση εννέα χρόνια μετά το χωρισμό τους. Ένα παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν τους. Ένα ζευγάρι που προσπαθεί να λύσει το παρελθόν για να κοιτάξει στο μέλλον. Ένα έργο ημιτονίων και λεπτών αποχρώσεων. Μια συγκινητική και τρυφερή σονάτα για δύο".

Μετάφραση: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρη Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου.

Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Ταξιάρχης Χάνος.

Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, από 21 Απριλίου 2017
Εισιτήρια: 13€, 10€ (Κάθε Παρασκευή, μειωμένο), 5€ (Τετάρτη, Πέμπτη) 

TRIVIA: Το έργο της Φέϊκεμανς έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010 και βασίζεται σε αληθινή ιστορία.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: