Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου 2017)

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(22-3-2017)

Η Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου 2017) πλησιάζει και φέρνει μαζί της την αυλαία για τις περισσότερες παραστάσεις της χειμερινής θεατρικής περιόδου.

Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν και προτείνουν παραστάσεις για θεατρικές εξόδους, λίγο πριν το Πάσχα.

ΑΘΗΝΑ

Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν θα παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο "Αύγουστος" του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και το νεοελληνικό έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη "Από τη σιωπή ως την άνοιξη", σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. (έως 5/4)

Στο Θέατρο Αποθήκη ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών της η "Δεύτερη φωνή" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, ενώ αυλαία ρίχνει και η παράσταση της Ελένης Ράντου "Για μια ανάσα" της Ζίνι Χάρις, στο Θέατρο Διάνα. 

Παράταση λόγω επιτυχίας, έως την Κυριακή των Βαΐων και για το "Ανκόρ" του Θόδωρου Τερζόπουλου, μια παράσταση που σηματοδοτεί τη συνέχεια του Θεάτρου Άττις, που συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια λειτουργίας.

30 χρόνια δημιουργικής θεατρικής παρουσίας συμπλήρωσε και το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας των Μπέττυς Αρβανίτη και Βασίλη Πουλαντζά. Αυτή την περίοδο και έως τις 9 Απριλίου στο Θέατρο της Κυψέλης παρουσιάζονται οι "Τρεις ψηλές γυναίκες" του Έντουαρντ Άλμπυ, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη, με την Μπέττυ Αρβανίτη, την Μαρία Κεχαγιόγλου και την Νεφέλη Κουρή. 

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου συνυπάρχουν οι ιστορίες ζωής του ιταλού ψαρά Στέφανο και της κινεζοεγγλέζας φοιτήτριας Ντενίζ, στην παράσταση "Λαμπεντούζα" του Άντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. 

Στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, για λίγες ακόμη παραστάσεις, η σύγχρονη μαύρη κωμωδία για την κρίση "Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν", του Κλαούντιο Τολκατσίρ, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη. Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ και κυνισμό, αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες, όπου η βία λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας.

Το έργο "Diktat" του Enzo Cormann είναι μια πολιτική αλληγορία με φόντο στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης. (Bios, έως 4/4)

Στο "Playhouse" ο Μάρτιν Κριμπ παρουσιάζει την καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού που χρησιμοποιεί το σπίτι του ως "παιχνιδότοπο". (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, έως 9/4)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται την Κυριακή των Βαΐων, οι παραστάσεις: "Ανεμοδαρμένα ύψη" της Έμιλυ Μπροντέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού (Θέατρο Ε.Μ.Σ.), "To τρίτο στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου (Μονή Λαζαριστών) και "Ψύλλοι στ' αυτιά" του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη (Βασιλικό Θέατρο) 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: