Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2017

Leave a Comment
Έξι υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2017 (8-3-2017)

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την τιμητική διάκριση για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς (θεατρική περίοδος 2015-2016)

Οι έξι υποψήφιες είναι: 

Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις: "Ο Θεατροποιός" του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, στο θέατρο Πόρτα και "Φάουστ" του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Ντάνη Γιαννακοπούλου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Άγριος σπόρος" του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ανθή Ευστρατιάδου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο αδαής και ο παράφρων" του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη για την ερμηνεία της στην παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Kατερίνα Μαυρογεώργη για την ερμηνεία της στην παράσταση "Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο" σε ιδέα Θωμά Μοσχόπουλου και σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, στο Θέατρο Πόρτα.

Ελίνα Ρίζου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Τα κύματα" της Βιρτζίνια Γουλφ, βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.
Η επιτροπή αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9–11, Πλάκα, Αθήνα)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: