Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Στην Ανθή Ευστρατιάδου το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2017

Leave a Comment
Στην Ανθή Ευστρατιάδου το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2017
(21-3-2017)

Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη παραδόθηκε φέτος στην Ανθή Ευστρατιάδου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο Αδαής και ο Παράφρων" του Τόμας Μπέρνχαρντ, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η Ανθή Ευστρατιάδου* αφιέρωσε το βραβείο στον Γιάννο Περλέγκα και στις θεατρικές ομάδες Κανιγκούντα και Προτσές.

Το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η ηθοποιός θα κρατήσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για έναν χρόνο.
Από την περσινή χρονιά προϋπόθεση για βράβευση δεν αποτελεί πλέον η πενταετής διαδρομή στη θεατρική σκηνή, αλλά μπορούν να λάβουν το βραβείο και γυναίκες ηθοποιοί με περισσότερα χρόνια καριέρας.

Την κριτική επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ματίνα Καλτάκη.

Υποψήφιες για το Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" ήταν, επίσης, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για τις παραστάσεις "Ο Θεατροποιός", σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και "Φάουστ" σε μετάφραση Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, η Ντάνη Γιαννακοπούλου, για την παράσταση "'Αγριος Σπόρος" του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, για την παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, η Κατερίνα Μαυρογεώργη, για την παράσταση "Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο", σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και η Ελίνα Ρίζου για την παράσταση "Τα κύματα", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά.

*H Ανθή Ευστρατιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.







Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: