Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Παλτό του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Τ

Leave a Comment
Ένα παλτό, για να μας προστατεύει από το κρύο, είναι απαραίτητο. Ένα ακριβό παλτό από την άλλη σημαίνει πολλά παραπάνω. Μας κάνει αξιοπρόσεκτους και μας προσθέτει κύρος! Μας ανεβάζει ακόμα και την ψυχολογία! Τι θα συμβεί όμως, αν το χάσουμε;

Με πολύ χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και κάποια θλίψη, ο Νικολάι Γκόγκολ καταγράφει στο "Παλτό" την "τραγωδία" ενός ταπεινού δημοσίου υπαλλήλου, που οδηγημένος από την ανάγκη αλλά και κάποια ματαιοδοξία αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ένα πολύ ακριβό παλτό. Ένα παλτό που θα τον κάνει προς στιγμή να κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό των συναδέλφων του. Η τύχη όμως θα του παίξει ένα άσχημο παιχνίδι και θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλο το γραφειοκρατικό κατεστημένο ενός εχθρικού προς τον πολίτη κράτους, αλλά και με νοοτροπίες που εντείνουν ακόμα περισσότερο τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση. 

"Το παλτό" του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Ως επιστέγασμα των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και των θεατρικών εργαστηρίων του, το Θέατρο Τ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση της Νεανικής του Σκηνής. 

Διασκευή: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου
Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη

Παίζουν: Γιάννης Μαυρόπουλος, Ζωή Βαλιώτη, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γιώργος Γκρίνιας, Δημήτρης Γαλανάκης, Μάκης Σεμερτζίδης, Μελίνα Ταχτσίδου, Νικολέτα Σαμαρά, Ειρήνη Μακρή, Ανθούλα Αηδώνη.


Θεάτρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30, από 24 Οκτωβρίου 2016
Εισιτήρια: 8 (γενική είσοδος)

Διάρκεια: 65 λεπτά. 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: