Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικό καλοκαίρι 2016: Οι παραστάσεις της Επιδαύρου

Leave a Comment
Θεατρικό καλοκαίρι 2016 στην Επίδαυρο
7 θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2016, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ενώ 3 παραγωγές θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο.


Το πρόγραμμα:

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2016
"Πλούτος" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον Γιάννη Μπέζο, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Αλμπέρτο Φάις κ.α. (Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη)

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
"Ορέστεια" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Νίκο Ψαρρά, τον Νίκο Κουρή, τη Στεφανία Γουλιώτη κ.α. (Παραγωγή: Λυκόφως-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος)

Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιουλίου 2016
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με την Μπέτυ Αρβανίτη, τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Κώστα Καστανά, την Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη κ.α. (Συμπαραγωγή: Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε, Θ.Ο.Κ)

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
"Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Χρίστο Στυλιανού, τη Νάντια Κοντογεώργη, τον Γιώργο Κολοβό κ.α. (Κ.Θ.Β.Ε)

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
"Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας.
Στην παράσταση που είναι συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του ρωσικού Θεάτρου Βαχτάνγκοφ, θα πρωταγωνιστήσουν έλληνες και ρώσοι ηθοποιοί.

Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τη Λένα Κιτσοπούλου, την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Λένα Παπαληγούρα, τη Λένα Δροσάκη κ.α. (Εθνικό Θέατρο)

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
"Όρνιθες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, με τον Χρήστο Λούλη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Άγγελο Παπαδημητρίου, τη Νατάσα Μποφίλιου κ.α. (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)


ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016
"Ποδάγρας" του Πέρσυ Σέλλεϋ.
Έργο γραμμένο το 1821, με έντονες επιρροές από το αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα την αττική κωμωδία.
Η παράσταση είναι καρπός της συστηματικής συνεργασίας ανάμεσα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση δραματουργικής επεξεργασίας, μετάφρασης, θεατρολογικής έρευνας, υποκριτικής και σκηνογραφίας.


Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Μητρόπολη, Χορός και Άγγελοι από το πανάρχαιο δράμα.
Ο Αργύρης Πανταζάρας και η καλλιτεχνική ομάδα Momentum δομούν μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης. Επί σκηνής, σε έναν έρημο και άγονο τόπο, συναντιούνται οι αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Κάθε άγγελος είναι ένας τόπος, μια εποχή, μια ιστορία· ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων, πόνου, βίας, θανάτων και θαυμάτων· μάρτυρες πτώσεων, ιδεών, ανθρώπων και πολιτισμών.

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
"Η ριμάδα η ζωή", σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυροματάκη.
Η προσωπικότητα του κρητικού ποιητή του 14ου αιώνα Στέφανου Σαχλίκη εμπνέει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μανώλη Μαυροματάκη να υφάνει, μέσα από τους στίχους του, έναν ιδιαίτερο μονόλογο.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: