Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής στο Ναύπλιο

Leave a Comment
Οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το "Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής".
Εννέα ομάδες παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους, με έργα της επιλογής τους, στο Ναύπλιο από τις 20 έως τις 29 Μαΐου 2016

Θα παρουσιαστούν οι παραγωγές:

20 και 21 Μαΐου, στις 22:00 [Θέατρο Τριανόν]
"The Sunset Limited" του Cormac McCarthy, από την θεατρική ομάδα Mementaλ.
Ένα δωμάτιο. Δύο άνθρωποι. Ένας ρεαλιστικός διάλογος που ακροβατεί μεταξύ αιωνιότητας και ανυπαρξίας. Δύο ιδεολογίες σε αναμέτρηση. Μία ατελείωτη σύγκρουση επιχειρημάτων που πραγματεύεται τη ζωή και τον θάνατο.
Για να υπάρχει κάποιος που κερδίζει και κάποιος που χάνει. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα;

22 Μαΐου, στις 22:00 [Κεντρικά Διδακτήρια, Αίθουσα Λήδα Τασοπούλου]
"Far Away" της Caryl Churchill, σε σκηνοθεσία Σίμου Τζίτζη.
Αυτό που νομίζαμε ότι είναι πολύ μακριά πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο εδώ και το τώρα. Ζητάμε από τον θεατή να πάψει να είναι απλά θεατής και να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στον κόσμο. Έκρηξη Βίας, Εξουσία, Παραλογισμός, Βαρβαρότητα, Αποχαύνωση Σύγχρονου Κόσμου... Εσύ, θα γελούσες;

24 Μαΐου, στις 22:00 [Θέατρο Τριανόν]
"Ο γυάλινος κόσμος" του Τέννεσι Ουίλλιαμς, από την θεατρική ομάδα Όραμα.
Μια οικογένεια, που ζει μακριά από τον κόσμο της πραγματικότητας, έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια, τις ανασφάλειες και τις φοβίες του καθενός.

25 Μαΐου, στις 20:00
"RDRM" από την θεατρική ομάδα λάσκα, σε συμπαραγωγή με την ομάδα Mementaλ.
Μια οκτάωρη performance που ασχολείται με την ονειρική λειτουργία, τις εικόνες, τους συνειρμούς και τις πολλαπλές ερμηνείες που αυτή προκαλεί. Η performance φιλοδοξεί να είναι το πρώτο δρώμενο μεγάλης διάρκειας στο πλαίσιο της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

26 και 27 Μαΐου, στις 20:00 [Θέατρο Τριανόν]
"Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας" του Νηλ Σάιμον, σε διασκευή Γρηγόρη Βαλτινού, από την θεατρική ομάδα Definitely Maybe.
Μπορεί η παράνοια όλου του κόσμου να χωρέσει σε ένα θέατρο 9,33 επί 4,76 τ.μ.; Definitely Maybe!

27 Μαΐου, στις 22:00 [Κεντρικά Διδακτήρια, Αίθουσα Λήδα Τασοπούλου]
"Crave" της Σάρα Κέην, από την ομάδα LiBeRTaD.
Μέσα από μια κινηματοθεατρική παράσταση το κοινό καλείται να αναμετρηθεί με τους δικούς του δαίμονες και να προβληματιστεί με θέματα που σχετίζονται με τον πόνο του έρωτα, την αγάπη και το μίσος, το κυνήγι της ευτυχίας, την ψυχική αστάθεια και λύτρωση, την αυτοκτονία και τον θάνατο.

28 Μαΐου, στις 22:00 [Ουρανοκατέβατο, Όθωνος 7, Παλιά Πόλη Ναυπλίου]
"Old Times" του Χάρολντ Πίντερ, από την ομάδα Thingamajig Theatre Group.
Σε ένα σετ τριών ηθοποιών η υποκειμενική μνήμη, η κρυμμένη ενοχή, η υποσυνείδητη και ανομολόγητη έλξη, αναπτύσσονται μέσα σε μια ψυχρή και μυστηριακή ατμόσφαιρα. Ανάμεσα σε χαρακτήρες, που έχουν υπόσταση μόνο μέσα από τις μνήμες τους, η κειμενική προσέγγιση αποφεύγει να θαμπώσει μα επιχειρεί να κάνει συνένοχο το θεατή που εν τέλει αμφιβάλει για την ορθότητα των δικών του αναμνήσεων.

28 Μαΐου, στις 20:00 [Θέατρο Τριανόν]
"Jordan" της Anna Reynolds, από την θεατρική ομάδα puzzle.
Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που διηγήθηκε η Shirley Jones στη συγκρατούμενη της και συγγραφέα του έργου, λίγο πριν δικαστεί. Μια γυναίκα χωρισμένη σε τέσσερα πρόσωπα που ξεδιπλώνουν το ένοχο παρελθόν.

29 Μαΐου, στις 20:00 [Μπανιέρες, Αρβανιτιά, τέλος ακτής Μιαούλη]
"Μαμά, εγώ σε γέννησα" από την θεατρική ομάδα donttellmáma.
Η θεατρική ομάδα donttellmáma παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, τα λογοτεχνικά κείμενα της Μαργαρίτας Καραπάνου. Η Μαργαρίτα/Κασσάνδρα είναι τετράχρονο κοριτσάκι, είναι έφηβη, είναι γυναίκα, είναι ανήλικη ερωμένη ενός τραβεστί μπάτλερ. Είναι ένα εκδικητικό παιδάκι που σκοτώνει και σκοτώνεται, που βιάζει και βιάζεται. Είναι ενήλικη και την κλείνουν στο τρελάδικο. Πάνω από όλα όμως είναι ένα πλάσμα που θέλησε να δώσει την αγάπη που ποτέ δεν δόθηκε σε εκείνη από την ίδια της τη μητέρα. Το "Μαμά, εγώ σε γέννησα" είναι μία παράσταση για αυτά που κάποτε θα θέλαμε να πούμε για τους εαυτούς μας, αλλά ποτέ δεν θα τολμούσαμε.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: