Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Υou.Th.i Festival στον Τεχνοχώρο Cartel

Leave a Comment
Το Υou.Th.i Festival είναι ένα φεστιβάλ για τους νέους, το θέατρο, την ελεύθερη έκφραση, τη χαρά της διαφορετικότητας και της συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στον Τεχνοχώρο Cartel.

1 ημέρα, 4 θεατρικές ομάδες, 2 θεατρικές παραστάσεις, 2 θεατρικά καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops), 1 έκθεση φωτογραφίας.

Για πρώτη φορά, ερασιτέχνες, έφηβοι ηθοποιοί συνεργάζονται με ερασιτέχνες, μετανάστες, ενήλικες ηθοποιούς που ζουν και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δημιουργώντας δύο πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες στο θέατρο της επινόησης (devised theater) με όχημα τους τον αυθεντικό ενθουσιασμό και το "μοίρασμα" που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Βασικός αρωγός του εγχειρήματος αποτελεί το Theater Maxim Gorki http://english.gorki.de/home/, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα του Βερολίνου. Συντελεστές του θα βρεθούν στην Αθήνα ειδικά για αυτό τον σκοπό, διοργανώνοντας ένα εργαστήριο με θέμα το σωματικό θέατρο.

Θεατρικά εργαστήρια

Eργαστήρι σωματικού θεάτρου από το Maxim Gorki Theater.
Εισηγητής: Mazlum Nergiz
Το εργαστήρι θα εστιάσει σε μια σειρά ασκήσεων που αντιμετωπίζουν από την μία πλευρά το ερώτημα του πώς μπορούν να σχηματιστούν ομάδες και τι πιθανά προβλήματα μπορεί να προκύψουν και από την άλλη πλευρά σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, προσπαθώντας να αναδείξει ερωτήματα που αμφισβητούν τις καθιερωμένες αναπαραστάσεις εννοιών όπως η εθνικότητα, η φυλή και το φύλο και την αντανάκλαση της θέσης του κάθε ανθρώπου στην κοινωνία. Τα στοιχεία του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα καταλήξουν σε μια πρώτη αίσθηση της δραματουργικής εμπειρίας του πολιτικού θεάτρου.

Το θέατρο ως μέσο εμψύχωσης κοινωνικά ευάλωτων ομάδων
Εισηγητές, εμψυχωτές: Γιώργος Δάμπασης (Ηθοποιός/Σκηνοθέτης), Σοφία Ιωαννίδη (Ηθοποιός/Εμψυχώτρια Θεατρικής Αγωγής)
Μέσω του συγκεκριμένου εργαστηρίου-workshop οι εμψυχωτές επιχειρούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από την εμψύχωση ομάδων κρατουμένων και αποφυλακισμένων ατόμων προτείνοντας έναν σχεδιασμό συνάντησης όπου μέσω θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεων και τεχνικών του θεάτρου δημιουργούν ή προσεγγίζουν μια ιδιαίτερη, ευάλωτη κοινωνικά και πολυπολιτισμική ομάδα.

Έκθεση φωτογραφίας από τους Chloe Kritharas Devienne και Nadir Noori
"Πορτρέτα της φυγής: Ανθρώπινες διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο"

Θεατρικές παραστάσεις

Devised παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αγίων Αναργύρων και την Ομάδα ΚΡΑΜΑ του ΚΕΘΕΑ Mosaic.

Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχαροπούλου, Σοφία Κορώνη
Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Παίζουν: Hassan Safdari, Nikolay Baev, Lyuda Nikolayeva, Hossein Hosseinzade, Γεωργία Αναγνοπούλου, Δανάη Παπαγρίβα, Μαριαλένα Φωτοπούλου, Μιχαέλα Χρυσαφάκη.

Devised παράσταση από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Ομηρείου Λύκειου Νέας Σμύρνης και την Θεατρική Ομάδα των Πίσω Θρανίων του Στεκιού Μεταναστών.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Δάφνη Σοφιανοπούλου, Vincent Van Meenen
Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πανδώρα Γιαμαλίδου
Παίζουν: Manon Sailipour, Anis Rahaman, Sohail Zaman, Francesca Ferri, Asma Mouatamid, Sam Ourika, Αγγελική Λουδάρου, Μαριάννα Μητσιώνη, Μαρίνα Μιχαλοπούλου, Ολυμπία Μπέλμπα, Μυρτώ Ρεντζεποπούλου, Μυρσίνη Τζέπη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του "ΣτART-Youth Cultural Initiatives in Greece" (http://www.bosch stiftung.de/content/language2/html/60449.asp) του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης και το Γερμανικό Δίκτυο Πολιτιστικών Κέντρων (German Network of Community Art Centres).

Τεχνοχώρος Cartel (Αγίας Άννης και Μικέλης 4, Βοτανικός, Αθήνα, τηλ. 6939 898258)
Κυριακή 10 Απριλίου 2016
Είσοδος ελεύθερη

http://festival.youthi.gr/




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: