Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Leave a Comment
Η Σβέτα και ο Τόλια γνωρίζονται ήδη από το πανεπιστήμιο, αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον ή να μοιραστούν τα αισθήματά τους. Τώρα ξαφνικά βρίσκονται παντρεμένοι. Αλλά τι σημαίνει γάμος; Αρκεί μια τελετή ή μια υπογραφή για να δεθούν δύο άνθρωποι; Για τη Σβέτα δεν υπάρχει γάμος χωρίς έρωτα, για τον Τόλια το πιο σημαντικό είναι η αγάπη και η εκτίμηση.
Δύο διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, δυο διαφορετικοί άνθρωποι, δυο διαφορετικές εμπειρίες, που ο γάμος τους ένωσε για "πάντα". Έχει όμως τέτοια δύναμη ο γάμος;

Αντιστρέφοντας το στερεότυπο ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, η συγγραφέας Λουντμίλα Πετρουσέφσκαγια χρησιμοποιεί τη συνθήκη του γάμου σαν μια τελετή μύησης στον πραγματικό έρωτα, υπονομεύοντας παράλληλα, με υποδόρια ειρωνεία, και όλα τα γαμήλια κοινωνικά κλισέ. Μέσα από την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού, που ετοιμάζεται να ζήσει την πρώτη νύχτα του γάμου του, μιλάει για όλα εκείνα τα παιχνίδια του μυαλού και της καρδιάς, που εμποδίζουν τα πραγματικά αισθήματα να φανερωθούν και τον έρωτα να θριαμβεύσει.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Έρωτας της Λουντμίλα Πετρουσέφσκαγια, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού.

Μετάφραση: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά-κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σκαρλατοπούλου.

Παίζουν: Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Σταύρος Μπίλλιος, Ειρήνη Σεβαστοπούλου.

Μια παραγωγή της ομάδας Passatempo.

Θέατρο Τ (Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: