Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Πρόγευση θεατρικού καλοκαιριού 2015

Leave a Comment
Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι άνθρωποι του θεάτρου προετοιμάζονται για τις εξορμήσεις τους στους θεατρικούς χώρους της ελληνικής περιφέρειας. Το μενού περιλαμβάνει —όπως κάθε χρόνο— γερές δόσεις αρχαίου δράματος και παραγωγές —σχεδόν αποκλειστικά κωμωδίες— που ξεχώρισαν τη χειμερινή θεατρική περίοδο στην Αθήνα και βγαινουν σε περιοδεία.


Αρχαίες τραγωδίες

Αίας του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Νίκο Κουρή, την Μαρία Πρωτόπαπα, τον Γιάννο Περλέγκα, τη Λένα Ουζουνίδου κ.α.

Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με την Αμαλία Μουτούση, τον Γιώργο Χρυσοστόμου κ.α. 

Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Νίκο Ψαρρά, την Μαρία Κίτσου, την Κόρα Καρβούνη κ.α.

Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με την Ιωάννα Παπά, τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Νίκο Αρβανίτη κ.α.

Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο, την Αθηνά Τσιλύρα, την Θεοδώρα Σιάρκου κ.α. 


Αρχαίες κωμωδίες

Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Στέλιο Μάινα, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση κ.α.

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον ίδιο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Βλάχο, τη Δανάη Σκιάδη, τον Λαέρτη Μαλκότση κ.α.

Αχαρνής του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη κ.α.


... οι κωμωδίες 

Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με τον ίδιο, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Παύλο Ορκόπουλου κ.α. 

Αμάρτησα για το παιδί σου των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Σωτήρη Καλυβάτση, τον Θανάση Βισκαδουράκη, τη Μαρία Ανδρούτσου, τον Ζήση Ρούμπο κ.α.

Άντρες έτοιμοι για όλα, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τον Κώστα Κόκλα, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Κώστα Ευριπιώτη, τον Τόνυ Δημητρίου κ.α.

Οι τενόροι, βασισμένο στο "Ζητείται τενόρος" του Κεν Λούντβιχ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Βλαδίημηρου Κυριακίδη, με τον ίδιο, τον Θανάση Τσαλταμπάση, την Κωνσταντία Χριστοφορίδου, τον Πάνο Σταθακόπουλο κ.α.

Κτελ των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, με τον ίδιο, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, την Μαρία Σολωμού κ.α.

Bam-Bam των Ray Cooney και John Chapman, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με την Άβα Γαλανοπούλου, τον Αργύρη Αγγέλου, τον Βασίλη Κούκουρα, τη Σοφία Βογιατζάκη κ.α.

... τα μιούζικαλ

Πριν το χάραμα, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την Κατερίνα Κούκα, τη Σοφία Βόσσου, τη Μπέτυ Μαγγίρα κ.α.

Ο βιολιστής στη στέγη, μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Rob Ruggiero, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τη Ρένια Λουιζίδου, την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, τον Μέμο Μπεγνή, τον Μιχάλη Μαρίνο κ.α.

Ποιος τη ζωή μου, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Άρη Λεμπεσόπουλο, τον Γρηγόρη Βαλτινό, τη Φιλαρέτη Κομνηνού, την Ελισάβετ Μουτάφη κ.α.

Μέρες ραδιοφώνου, σε κείμενα Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου και σκηνοθεσία Μάκη Δελαπόρτα, με τον Αντώνη Λουδάρο, τη Ματθίλδη Μαγγίρα, την Νίνα Λοτσάρη, τον Παναγιώτη Πετράκη κ.α. 

I am what I am, μιούζικαλ με τον Τάκη Ζαχαράτο.

... τα δράματα

Η φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου και τον Τάσο Κωστή.

Ο γάμος της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: