Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου

Leave a Comment
Ένα βλέμμα στην, εκτός των συνόρων, θεατρική δραστηριότητα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Σαουμπίνε, θεατρικό φεστιβάλ F.I.N.D 2012
1/3/2012-11/3/2012.

Το φεστιβάλ F.I.N.D 2012 φέρνει στο Βερολίνο παγκόσμιες πρεμιέρες και ειδικές παρουσιάσεις έργων. Θα παρουσιαστούν το τελευταίο έργο του Marius von Mayenburg, Martyrer, το έργο Miss Julie που σκηνοθέτησε στη Μόσχα ο Τόμας Οστερμάιερ, το Contes africains σε σκηνοθεσία Κριστόφ Βαρλικόφσκι, το Husbands του Τζον Κασσαβέτη σε σκηνοθεσία Ivo von Hore, η ελληνική θεατρική ομάδα BLITZ, η θεατρική ομάδα από την Αυστραλία "Sands through the hourglass". Στο πλαίσιο του F.I.N.D 2012 θα παρουσιαστεί η καλλιτεχνική δημιουργία σπουδαστών δραματικών σχολών από τη Γαλλία, την Πολώνια και τη Γερμανία.


ΣΟΦΙΑ, ΤΙΡΑΝΑ, ΜΟΣΧΑ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο Ντιμπούκ του Μπρους Μάγιερς, από το ομώνυμο έργο του Σαλόμ Άνσκι σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Εθνικό Θέατρο «Ιβάν Βάζοφ» της Σόφιας στις 17,18 Φεβρουαρίου, στο Εθνικό Θέατρο Τιράνων στην Αλβανία στις 2, 3 Μαρτίου και στο θέατρο Μάλι της Μόσχας στις 16,17 Μαρτίου.

ΠΑΡΙΣΙ
Die Sonne [The sun]
στα γερμανικά, με γαλλικούς υπέρτιτλους
κείμενο & σκηνοθεσία Olivier Py
Theatre De L' Odeon, 7/3/2012-14/3/2012.

Πως μπορεί να βρεθεί μετά τη δοκιμασία της ανυπαρξίας, η εξαρση της χαράς; Στο Die Sonne [The sun] o Olivier Py συνεργάζεται με γερμανούς ηθοποιούς από τη Volksbuhne. Σε αυτό το έργο ο Py επαναδιαπραγματεύεται θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν, υφασμένα στο μοτίβο της τέχνης ως ένα αίτημα ζωτικής σημασίας. Στο επίκεντρο του έργου ο Axel. Έρχεται από το νερό ή από τη γη; Είναι γιος ενός ναύτη ή ενός νεκροθάφτη; Σεξ, γέλιο, ομορφιά, ποίηση, δημιουργία: ο Axel ακτινοβολεί, ρουφάει τη ζωή.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: