Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ομάδα Θεάτρου "Ο επιπόλαιος Φρεντ"

Leave a Comment
"Ο επιπόλαιος Φρεντ" είναι μία ομάδα θεάτρου που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και δρα κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας ασχολούνται με το θεάτρο ερασιτεχνικά αρκετά χρόνια. Θέλοντας να κινηθούν σε μια πιο επαγγελματική πορεία δημιούργησαν την ομάδα θεάτρου "Ο επιπόλαιος Φρεντ" που συστεγάζεται και συνεργάζεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία και ομάδα θεάτρου "C. for Circus". Σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο Γιωργής Σφυρής, μέλος της "C. for Circus".

Η ομάδα επιχειρεί μια υποκριτική και σκηνοθετική προσέγγιση μέσα από τα σώματα των ηθοποιών. Μέσα από έντονες σωματικές ασκήσεις οι ηθοποιοί της ομάδας προσπαθούν να εντείνουν τις αισθήσεις τους και να ξυπνήσουν όλα τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα μας προσπαθώντας να ανακαλύψουν κάτι παραπάνω, ένα ελάχιστο παραπάνω από τον υπέροχο κόσμο γύρω μας. Με τις παραστάσεις τους δεν προσπαθούν να παρουσιάσουν, να αναπαραστήσουν κάτι, αλλά να το δείξουν, να το φωνάξουν, να αναρωτηθούν, να συσχετιστούν και να αναζητήσουν αυτό το κάτι παραπάνω που υπάρχει αλλά ξεφεύγει της αντίληψής μας.

Πρώτη παραγωγή της ομάδας ήταν η θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Αντώνη Σαμαράκη "Μάθημα ανατομίας κ.λ.π.", που παρουσιάστηκε το 2013 στον χώρο της "C. for Circus" και στο Studio Κοιτώνες. Ακολούθησε το project "Αιώνιος δούλος", σε σύλληψη Γιώργή Σφυρή.

Το 2015 η ομάδα συμμετέχει στο Φεστιβάλ "Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης" (Θέατρο Άνετον, 20 και 21 Μαρτίου) με την παράσταση "Ο δράκος beta" του Ευγκένι Σβαρτς.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: