Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

"Η Λίλα λέει" πολλά στο Θέατρο Τέχνης

Leave a Comment
Ο Σιμώ, γεννιέται στη Γαλλία από άραβες γονείς και μεγαλώνει στο γκέτο ενός παρισινού προαστίου. Δεν έχει δουλειά, λεφτά, όνειρα. Καμία ελπίδα και καμία προοπτική. Ώσπου γνωρίζει τη Λίλα, ένα πανέμορφο πλάσμα με αγγελικό πρόσωπο αλλά γλώσσα τόσο χυδαία "που νόμιζες πως οι λέξεις θα πλήγωναν τα χείλη της". Κι όμως η Λίλα, λέει τα πιο ακραία πράγματα απλά, απαλά "σαν αναγγελίες πτήσεων που δε θα προσγειωθούν ποτέ". Κι αυτό την κάνει μοναδική. Μαζί της ο Σιμώ, βρίσκει επιτέλους νόημα στην άθλια ζωή του: γράφει μια ιστορία. Και η ιστορία αυτή, δεν είναι παρά όλα όσα του περιγράφει η Λίλα και τον τρελαίνουν: οι ερωτικές εμπειρίες της με άλλους άντρες, οι φαντασιώσεις της, η εμμονή της με το σεξ. Ο Σιμώ, όλο και πιο βαθιά ερωτευμένος, δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βίαια και αναπάντεχα θα τελειώσει η ιστορία του.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Η Λίλα λέει" του Σιμώ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και Μαριάννας Κάλμπαρη.

Το ποιητικό, σχεδόν πορνογραφικό αλλά και γεμάτο χιούμορ κείμενο του Σιμώ, παρουσιάστηκε στα γαλλικά γράμματα το 1996 δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση. Ακόμα και ο εκδοτικός οίκος που το παρουσίασε, καταθέτει τις αμφιβολίες του σε σχέση με την πραγματική ταυτότητα του συγγραφέα. Πρόκειται όντως για κάποιον άγνωστο συγγραφέα ή πίσω από το ψευδώνυμο "Σιμώ" κρύβεται ένας καθιερωμένος δημιουργός; Το ερώτημα μένει αναπάντητο μέχρι σήμερα. To διήγημα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2004, σε σκηνοθεσία Ziad Doueiri. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο.

Διασκευή: Μαριάννα Κάλμπαρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου.

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3228706)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, Τετάρτη στις 20:00, έως 7 Απριλίου 2015
Εισιτήρια: 10 (Δευτέρα), 15 (Τρίτη, Τετάρτη)
[Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους].




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: