Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εξορία του Μάτεσι από την ομάδα Ουκ Νουκ

Leave a Comment
Ένας άνδρας και μια γυναίκα από το στρατόπεδο των ηττημένων του Εμφυλίου —ο Θανάσης και η Μαρία— ζουν "εξόριστοι" στις αναμνήσεις τους, κάπου στην Αθήνα. Ο χρόνος γι’ αυτούς, ορίζεται πλέον μόνο ως το μεγάλωμα της απόστασης που τους χωρίζει από όσους χάθηκαν.

Στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τα παιδιά τους από δοκιμασίες που υπέστησαν οι ίδιοι —με το σφύριγμα του χαφιέ που τους παρακολουθεί να υπενθυμίζει διαρκώς αυτή την πιθανότητα— τα έχουν αποκόψει από το παρελθόν. Εγκλωβίζοντας τα σ’ ένα παρόν το οποίο τα ίδια αδυνατούν να διαχειριστούν. Μέχρι που η έλευση ενός νεαρού ομοϊδεάτη του Θανάση και της Μαρίας —κι ένας επικείμενος γάμος— βάζουν ξανά τον χρόνο σε κίνηση, με το κυοφορούμενο στη μήτρα του παρελθόντος πεπρωμένο μέλλον του καθενός, να οδηγείται είτε στη γέννηση, είτε στην έκτρωσή του.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Εξορία του Παύλου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου και Μαριλένας Κατρανίδου.

Η Εξορία ψηλαφεί τη διαχείριση της ήττας και της νίκης, τη μνήμη, την εκδίκηση, την έννοια του δικαίου. Συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε μια ενιαία γραμμή, υπογραμμίζοντας το ανώφελο της διάσπασής τους σε διαρκή προσωπικά παρόντα. Υποδεικνύοντας ότι "ο αγώνας ενάντια στη λήθη, είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία". Την όποια εξουσία.

Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Λιάτσου
Σκηνικά-κοστούμια: Ανθή Μπουρνά, Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Μαυράκης
Λήψη-επιμέλεια βίντεο: Αλέξανδρος Κοτσώνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κουτσαλιάρης, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Μιχάλης Γκατζόγιας, Νιόβη Κίτσιου, Όλγα Παπαδημητρίου.
Επιμέλεια γραφιστικών: Oblique Orbit. 

Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Έλενα Βισέρη, Ειρήνη Κυριακού, Πέτρος Παπαζήσης, Γιώργος Σοφικίτης.

Μια παραγωγή της ομάδας Ουκ Νουκ, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης"

Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 869869)
Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Απριλίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 7, 5 (μειωμένο)
Κρατήσεις: 6988 021227.

Χορηγός επικοινωνίας: Σκηνοβασίες




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: