Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκιές και φωνές στο πρώτο φως της μέρας

Leave a Comment
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος επιστρέφουν στο υλικό-ντοκουμέντο με ιστορικές μαρτυρίες όλου του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα με τίτλο Σιωπηλές φωνές.
Η παράσταση αποτελεί εξέλιξη της περσινής δουλειάς, που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 6.00 το πρωί στο Βυρσοδεψείο.
Η ΑΣΙΠΚΑ αναμετράται ξανά με κείμενο-ντοκουμέντο, όπου δεν έχει τίποτα επινοηθεί: άνδρες και γυναίκες, πέρα από σκοπιμότητες και εξωραϊσμούς καταθέτουν ο καθένας τη δική του μαρτυρία, συνθέτοντας μία μοναδική εικόνα του 20ού αιώνα. Μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, τις εμπειρίες τους, τα πάθη και τις περιπέτειές τους, με λόγο λιτό και ταυτόχρονα μεστό, αποτυπώνουν όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας.
Κρυφός πόθος της ομάδας και του σκηνοθέτη μέσα από τη δουλειά αυτή παραμένει η συνάντηση στο φως της αυγής, του θεατή με την ιστορία του, μετατοπίζοντας τον από απλό θεατή σε συμμέτοχο και συνένοχο σ' ένα έργο που γράφτηκε και γράφεται απ' τον ίδιο.
Ο Δημήτρης Μπίτος τοποθετεί τους ηθοποιούς του, σ’ ένα κτίριο που κυκλοφορούν ακόμη ζωντανοί οι ίσκιοι του περασμένου αιώνα και δια στόματός τους προσδοκά να ζωντανέψει τις Σιωπηλές Φωνές: μαρτυρίες που φέρνουν στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, αυτήν που η επίσημη ιστορία αποσιωπά.
Αυτή τη φορά η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με την εταιρεία θεάτρου Λυκόφως.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Σιωπηλές φωνές της Μαρούλα Κλιάφα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου, Ελένη Ζαραφίδου, Ιωακείμ Πανάγος, Ρηνιώ Κυριαζή, Αντώνης Τσίλλερ.

Στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα)
Από 16 Μαρτίου μέχρι 7 Απριλίου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το πρωί
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: