Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα

Leave a Comment
Δύο νέοι άνθρωποι με δύσκολο έως επιθετικό χαρακτήρα συναντιούνται σε ένα μπαρ. Η επιθετικότητά τους μαλακώνει καθώς τα συναισθήματα αγριεύουν και καταλήγει σε έναν χορό άγριο, ερωτικό αλλά γεμάτο πληγές. Οι χώροι του έργου είναι ένα μπαρ και το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου. Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματεύεται την μοναξιά, τη δυσκολία να δεχτούμε την αγάπη ακόμα κι αν την ζητάμε απεγνωσμένα. Η ενοχή, οι πληγές, οι γονείς, ο έρωτας, η αγάπη σε μια ιστορία με τραύματα που υπάρχουν σε όλους μας, ζωντανά ή απλώς κάπου καλά θαμμένα. Η ιστορία δύο προβληματικών, φοβισμένων και καταπιεσμένων ανθρώπων που ζητούν βοήθεια, αγάπη και προσπάθεια ο ένας απ’ τον άλλον... 
"Αγάπησε με για να αγαπήσω τον εαυτό μου!" φαίνεται να είναι η κραυγή που ακούγεται σε όλο το έργο...

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα" του John Patrick Shanley, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Φίλιππα.

Γραμμένο το 1983 το έργο του John Patrick Shanley —συγγραφέα του πολυβραβευμένου "Doubt"— αφηγείται την ιστορία δύο αγνώστων, του Ντάννυ και της Ρομπέρτα, που συναντιούνται σ' ένα μπαρ του Μπρονξ. Οι δυο τους υφαίνουν, σύμφωνα και με τις σκηνικές οδηγίες του ίδιου του συγγραφέα, έναν "βίαιο χορό" τριών σταδίων, προς τη συγχώρεση και την αυτοκυριαρχία. Ο Ντάννυ και η Ρομπέρτα διαπιστώνουν μαζί, κάτι που ατομικά δεν μπορούσαν να κάνουν: την ύπαρξη ενός αισιόδοξου κοινού μέλλοντος. 

Απόδοση στα ελληνικά: Δημοσθένης Φίλιππας
Σκηνικά–κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Κοτσόβολος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Λάτσης
Φωτογραφίες: Σπύρος Κατωπόδης
Παραγωγή: Red Door.

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Δήμητρα Λημνιού.

Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β' Σκηνή (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8838727)
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00, έως 26 Απριλίου 2016
Εισιτήρια: 12, 10 (μειωμένο), 3 (ατέλειες)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: