Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τυφλή εμπιστοσύνη

Leave a Comment
Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται και συνάπτουν σχέσεις μεταξύ τους από αδυναμία, από ανάγκη κι από συμφέρον. Κυριαρχεί η δεσμίδα των παιγνιόχαρτων, ή κοινώς τράπουλα, μια λέξη που προέρχεται από το ιταλικό "trappola" που σημαίνει "παγίδα" και "δόλος". Γύρω της, λοιπόν, ένας τζογαδόρος, μια γυναίκα κι ένας τυφλός.
Τα φύλλα θα μοιραστούν και το παιχνίδι θα αρχίσει. Σε αυτό το τραπέζι της ζωής εναλλάσσονται ο έρωτας, το όνειρο, και οι ανθρώπινες σχέσεις -με αντίπαλο τη μοναξιά, την κυριαρχία και το κέρδος. Φύλλα της τράπουλας, που μοιράζονται και μένει μόνο να παιχτούν, όσο καλύτερα γίνεται.

Το έργο του Ανδρέα Φλουράκη "Τυφλή εμπιστοσύνη" είναι ένα θεατρικό κείμενο που βασίζεται πάνω στην τύχη, την κυριαρχία και το ανελέητο κυνήγι του κέρδους, που στιγματίζει το καπιταλιστικό σύμπαν και τις σχέσεις που δημιουργούνται μέσα σε αυτό.
"Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον".

Ο Ανδρέας Φλουράκης είναι θεατρικός συγγραφέας και ποιητής. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νότου ("Οι μέρες πριν έρθεις 2002, "Υλικό πίστης" 2002), στο Θέατρο Τέχνης ("Ασκήσεις για γερά γόνατα" 2013-2014, "Κόκκαλα" 2014), στο Φεστιβάλ Αθηνών ("Θέλω μια χώρα" 2015) στο Θέατρο Επί Κολωνώ ("Μπελ επόκ", "Λάσσυ"). Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, τουρκικά, ρουμάνικα, πολωνικά και φινλανδικά και έχουν παρασταθεί-αναγνωσθεί σε θέατρα της Μεγάλης Βρετανίας (Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse,Tristan Bates) και σε Φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ισπανία, στην Τουρκία. Το καινούργιο του έργο "Τα πράγματα που παίρνεις μαζί" θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2016, στο Royal Court Theatre του Λονδίνου. 

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τυφλή εμπιστοσύνη" του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου.

Σκηνικά- κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Video-artist: Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Παπαγεωργίου
Γραφίστας: Βίκυ Πάφα
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου
Παραγωγή: EPOPSIS

Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Γωγώ Καρτσάνα, Βαγγέλης Ψωμάς.

Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, τηλ. 210 5138067)
Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00, έως 24 Απριλίου 2016
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)
Διάρκεια: 55 λεπτά. 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: