Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Καζιμίρ και Καρολίνα

Leave a Comment
Ο Καζιμίρ κι η Καρολίνα ζουν σε κάποιον τόπο, σε κάποια εποχή, στα χρόνια της Κρίσης. Ξεκινάνε να πάνε στη γιορτή, δεν θα φτάσουν όμως ποτέ, καθώς πολύ γρήγορα θ' ανακαλύψουν ότι η αγάπη τους ήταν μέχρι ενός σημείου. Ενώ ο Καζιμίρ έχει μείνει άνεργος και βουλιάζει στο θυμό και την αυτολύπηση, η Καρολίνα ονειρεύεται να βελτιώσει τη ζωή της και ν' ανέβει μερικά σκαλοπάτια στη σκάλα της κοινωνικής ανέλιξης.
Γύρω της, σαν καρουζέλ του λούνα παρκ, περιστρέφονται φιλόδοξοι υπάλληλοι, διευθυντές και σύμβουλοι, κορίτσια που πουλάνε την συντροφιά τους για να βγάλουν το ενοίκιο, ένας μικροκακοποιός και η καταθλιπτική φίλη του. Ανάμεσα στο όνειρο και την ωμή πραγματικότητα, η Καρολίνα θα αναρριχηθεί κι ύστερα θα κατρακυλήσει πίσω στην όχθη των ηττημένων της καθημερινότητας. Ποιος φταίει; Οι άνθρωποι που είναι κακοί; Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί, λέει ο συγγραφέας του έργου "Καζιμίρ και Καρολίνα", Έντε φον Χόρβατ. Απλώς με την οικονομική κρίση αναγκάζονται να γίνουν λίγο περισσότερο εγωιστές.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Καζιμίρ και Καρολίνα" του Έντε φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Ένα λαϊκό ερωτικό έργο, μια ιστορία αγάπης που έχει σαν στόχο το ξεμασκάρεμα της μικροαστικής συνείδησης. Ο Εντεν φον Χόρβατ είναι σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Γερμανίας. Το λαϊκό θέατρο του Χόρβατ εκφράζει την σύγχρονη πραγματικότητα και το έργο "Καζιμίρ και Καρολίνα" ενώ γράφτηκε για την οικονομική κρίση του 1930, αντικατοπτρίζει την κρίση του σήμερα.

Διασκευή-μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Kenny MacLellan
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Χρήστος Δήμας
Φωτογραφίες: Ζωή Πυρίνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Τζήμα
Επιμέλεια μαλλιών: In Berlin
Επικοινωνία: BrainCo

Παίζουν: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Ματιασέκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης.

Τεχνοχώρος Cartel (Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Βοτανικός, Αθήνα, τηλ. 6939 898258)
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, έως 24 Απριλίου 2016
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο), 5 (ατέλειες) 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: