Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τραχίνιες Σοφοκλή - The 90's performance

Leave a Comment
Τραχίνα (στη σημερινή Βοιωτία)

Η Δηϊάνειρα, γυναίκα του μυθικού Ηρακλή, περιμένει με αγωνία τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει ακόμα επιστρέψει από τον τελευταίο του άθλο. Αντ' αυτού εμφανίζεται ο κήρυκας Λίχας αναγγέλλοντας την επιστροφή του ήρωα. Την προσωρινή χαρά της Δηϊάνειρας ακολουθεί η αμφιβολία, καθώς ο Λίχας φέρνει μαζί του ως αιχμάλωτη του Ηρακλή την όμορφη βασιλοπούλα Ιόλη. Ό,τι ακολουθεί είναι απλώς (αρχαία) ελληνική τραγωδία.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τραχίνιες Σοφοκλή - The 90's performance, από τους Svoradov Theatre, σε διασκευή και σύλληψη Τριαντάφυλλου Μποσταντζή.

Ο έρωτας και το πάθος, αιώνια θέματα, κυριαρχούν στην τραγωδία αυτή. Από την άλλη, η αρχαία ελληνική τραγωδία είναι κοινωνικά ουσιώδης: η κοινωνία εμφανίζεται μέσα στην τραγωδία με τόσο πιο αυθεντικό τρόπο όσο λιγότερα προμελετημένα γίνεται θέμα της.
Η σταδιακά και σταθερά οδηγούμενη παρακμή της σχέσης Δηιάνειρας–Ηρακλή αντιπαραβάλλεται με τη "χρυσή" ελληνική δεκαετία του 1990, τα ματαιωμένα όνειρά της με τα ματαιωμένα όνειρα των Ελλήνων, ένας μύθος και μια δεκαετία που ξεκίνησαν με τις καλύτερες των προσδοκιών και κατέληξαν σε αυτό που ζούμε σήμερα.
Το έργο παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μετάφραση ειδικά για την παράσταση.

Η ομάδα Svoradov Theatre δραστηριοποιείται από το 2014 στον χώρο των παραστατικών τεχνών, της ποίησης, της μουσικής και των εικαστικών, σε θεωρητικό αλλά κι εφαρμοσμένο επίπεδο. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα φεστιβάλ: Αισχύλεια 2015, A for Art festival, Φεστιβάλ "Βγάλτε τις μάσκες", φεστιβάλ ΑΝΑΚΑΤΑ, Bob festival. 
Η παράσταση "Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90's performance" αποτελεί μετεξέλιξη του project "Τραχίνιες unplugged" που παρουσιάστηκε στο BIOS, στα πλαίσια του διαγωνισμού Scratch Night του Bob festival 2015.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι "Τραχίνιες" και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.

Μετάφραση και performance: Ιωάννα Λιούτσια
Σύλληψη-σκηνοθεσία, VJ: Τριαντάφυλλος Μποσταντζής
Ενδυματολογική επιμέλεια: Svoradov Theatre
Επιμέλεια βίντεο: Μιχάλης Γιαγκουνίδης
Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγοριάδης
Μακιγιάζ: Στέλλα Ταμπού
Μουσική: 90's mix


Vis Motrix Performance Studio (Έδισσον 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6939 554324)
Τετάρτη 4, Πέμπτη 5, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 21:30
Εισιτήρια: 10 (γενική είσοδος), 7 (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες, ΑμεΑ)
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: