Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στον Αργύρη Πανταζάρα το Βραβείο Χορν 2016

Leave a Comment
Ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας είναι ο φετινός νικητής του Βραβείου Δημήτρης Χορν, για την ερμηνεία του στις παραστάσεις: "ΑΩ" σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του και "Βασιλιάς Ληρ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ.

Ο ηθοποιός —που τιμήθηκε με τον σταυρό του Δημήτρη Χορν και χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ— αφιέρωσε το βραβείο στον Λευτέρη Βογιατζή γιατί μέσα στα "μάτια" του, είδε ότι ο κόσμος "μπορεί" να αλλάξει και στη σύντροφό του Έλλη γιατί μέσα στα δικά της "μάτια" είδε, ότι χωρίς την αγάπη και τον έρωτα, ο κόσμος "δεν μπορεί" να αλλάξει...

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης δήλωσε: "Το χρηματικό έπαθλο είναι πολύ γενναιόδωρο, πραγματικά σας ευχαριστώ. Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα μια πατρίδα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της χώρας μας... Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα και τη δικιά μας χώρα.
Γι' αυτό θα αρχίσω έτσι…
Ένα μέρος του ποσού θα δοθεί σε προμήθειες για τροφή και την περίθαλψη των προσφύγων, που η μόνη πατρίδα τους αυτή τη στιγμή είναι η ίδια τους ζωή. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση και την σίτιση στα σχολεία μας…γιατί υπάρχουν παιδιά, που μετά το τελευταίο κουδούνι δεν τους περιμένει ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι…
"Αλληλεγγύη" είναι η ευγνωμοσύνη για την ίδια τη τη ζωή.
Θέλω έτσι να καταγγείλω την ανισότητα, την αδικία και τον πόλεμο σε κάθε μέρος του κόσμου…
Καταγγέλλω το πόλεμο σε οποιαδήποτε μορφή.
Καταγγέλλω κάθε "σκέψη" που τον δημιουργεί, τον νομιμοποιεί και δεν τον εξαλείφει. Εάν ο "πολιτισμός" δεν μπορεί να φέρει την "ειρήνη" στον κόσμο, τότε βαδίζουμε στο τέλος του πολιτισμού.
Και επειδή το να αλλάξει ο κόσμος είναι προσωπική υπόθεση…. σας εύχομαι να το πάρετε προσωπικά".

Την κριτική επιτροπή για το βραβείο "Δημήτρης Χορν" αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και Αντιγόνη Καράλη, ενώ οι υπόλοιποι τρεις φιναλίστ ήταν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου.










Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: