Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016

Leave a Comment
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την τιμητική διάκριση για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς (θεατρική περίοδος 2014-2015.

Οι τέσσερις υποψήφιες είναι:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Η μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, (συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία).

Ηρώ Μπέζου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει" αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, (παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής και στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Κίττυ Παϊτατζόγλου, για την ερμηνεία της στο "Λίλιομ" του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θέατρο Πόρτα).

Ιωάννα Παππά, για την ερμηνεία στης στον μονόλογο "Οδός Πολυδούρη" της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. (Συμπαραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας-Θέατρο Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη) και το βραβείο ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Η ηθοποιός που θα διακριθεί κρατά για έναν χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη και την παραδίδει στη νικήτρια της επόμενης χρονιάς.

Η τελετή της απονομής —που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της χώρας— θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: