Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Η Ευθαλία του Γαλατά': μια δαιδαλώδης ζωή στα σοκάκια της Πόλης

Leave a Comment
Η Ευθαλία του Γαλατά" του Θωμά Κοροβίνη, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.(17-3-2018)

Η Ευθαλία της Πόλης, ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χθες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της.

Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Γιατί οι πατρίδες μπορεί να χάνονται από τους χάρτες, αλλά οι αναμνήσεις, η μουσική, το τραγούδι, τις κρατάνε στην ψυχή μας ζωντανές. Η μοίρα, της στέρησε πολλά, αλλά της χάρισε τον απόλυτο έρωτα, στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο, ενός σπανιόλου αξιωματικού. Η καθαρή και γενναιόδωρη καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να φτερουγίζει για τα φλογερά του μάτια.

"Η Ευθαλία του Γαλατά" του Θωμά Κοροβίνη, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.

Πρόκειται για πραγματική καταγραφή γεγονότων και αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας. Ο Θωμάς Κοροβίνης εξαιρετικός γνώστης της Ελληνικής ιστορίας της Πόλης, μεταφέρει μέσα από τα πάθη της Ευθαλίας, τον πόνο, την κραυγή, την αμαρτία και τον έρωτα, ντυμένα με παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής.

Ο Πόντος, η Πόλη και η Σμύρνη, είναι "κεντημένα", πάνω στο κορμί της. Η Ευθαλία, είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει, μέσα στην προσφυγιά, τη γενοκτονία, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Η Ευθαλία, είναι η γυναίκα που έζησε, αλλά και συγκλονίστηκε από τον έρωτα.

Μια περιπέτεια, μια ζωή που καθρεφτίζει την ταραγμένη εποχή, του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης.

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης
Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Σκηνικός χώρος: Αναστασία Αμβράζη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Δάφνη Τσακώτα
Κινησιολογία-χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Ευθαλία η Νικολέττα Βλαβιανού
Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

Γκλόρια Μικρό (Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3642334)
Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00, από 18 Απριλίου 2018


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: