Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Αυγούστου 2015

Leave a Comment
Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Θέατρο Badminton, πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και κάνει στάση στο Θέατρο Δάσους, στις 24 και 25 Αυγούστου. Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει η Μαρίνα Ασλάνογλου και τον ρόλο του Ορέστη ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης βρίσκονται, επίσης, η Μαρίνα Ψάλτη (Κλυταιμνήστρα), ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Αγγελιαφόρος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Γεωργός) και ο Γιάννης Βόγλης (Παιδαγωγός).

Ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό "Φιλοκτήτη", σκηνοθετεί τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Τον Προμηθέα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας, πλαισιωμένος από τον Γεράσιμο Γεννατά (Ήφαιστος και Ωκεανός), την Marlene Kaminsky (Ιώ), τον Δημήτρη Κουρούμπαλη (Κράτος και Ερμής). (Θέατρο Δάσους, 26 και 27/8)

Η μία από τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, κλείνει τον θεατρικό Αύγουστο της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και κρατά τον ρόλο της Πραξαγόρας. Παίζουν, επίσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πάνος Βλάχος, η Δανάη Σκιάδη κ.α. (Θέατρο Δάσους, 31/8) 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: