Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ERGO Festival 16 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Leave a Comment
Ο Tεχνοχώρος Εργοτάξιον αρχίζει τη λειτουργία του με το "ERGO Festival 16", με στόχο την ανάδειξη νέων θεατρικών ομάδων και θεατρικών κειμένων. Οι θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν θεατρική στέγη για έναν αριθμό παραστάσεων για τη σαιζόν 2016-2017.


Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 20:30
"Φεύγα", σε κείμενο, σκηνοθεσία κι ερμηνεία Σοφιάνας-Ανθίππη Φωτίδη.
Μία performer, ένας παραληρηματικός μονόλογος, ένας μόνιμος εσωτερικός διάλογος. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό, το χοροθέατρο και το physical theatre. H μουσική συντροφεύει όλα τα στάδια, όπως την εσωτερική αναζήτηση, την πορεία ανάκτησης του ονείρου, την αναζήτηση ενός νέου νοήματος ζωής, τη μετανάστευση για αναζήτηση εργασίας, την αποτυχία, τα ναρκωτικά και την παραίσθηση, τον έρωτα... για να καταλήξει σ' ένα απροσπέλαστο τείχος.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 22:00
"σχεδΟν", από την ομάδα "Μυοσωτίς",
Διασκευή από έργα του Σάμουελ Μπέκετ με βάση το δραματίδιο "Πηγαινέλα". Τρεις γυναίκες που τις δένει ένας ισχυρός δεσμός περνούν από διάφορα σημαντικά στάδια της ζωής από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο όπου χωρίζονται και ξανασυναντώνται, δοκιμάζοντας κάθε φορά το πού βρίσκονται οι ίδιες αλλά και η μεταξύ τους σχέση.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στις 21:00
"Το ξυράφι", σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτούνη, από την ομάδα No Budget.
Θέλεις να σκοτώσεις τη γυναίκα σου... Τι κάνεις; Απευθύνεσαι σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Κι αν σε έχει προλάβει αυτή;

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στις 21:00
"Αμοντάριστα πλάνα", από την ομάδα 1:4.
Είστε σκηνοθέτης; Παραγωγός; Σεναριογράφος; Ασχολείστε με τα κοστούμια; Αν ναι, ΔΕΝ σας χρειαζόμαστε. Η ομάδα 1:4 αυτοσχεδιάζει, παίζει με το κοινό, κάνει του κεφαλιού της.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 21:00
"Χαμένη γενιά", από την ομάδα On the Road, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Εμμανουήλ.
"Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να αγαπά την αρρώστια και τον πόνο…"

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 20:30
"Vu d’οù", από την ομάδα Luna Cantat, σε κείμενο και σκηνοθεσία Στεφανίας Κρομύδα.
Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που κακοποιούνταν σεξουαλικά ως παιδί από τον πατέρα της. Έβλεπε κάθε βράδυ 10 γυναίκες που επαναλάμβαναν την ιστορία της, κάθε βράδυ, έως ότου κρεμάστηκε, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στις 21:00
"Όταν το ρολόι χτυπάει 12" της Έφης Γουρνάρη, από την ομάδα Turn up the volunteer, σε σκηνοθεσία Αντώνη Κάτοικου και Έφης Γουρνάρη.
Μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων, που περιγράφει τις δυσκολίες αλλά και την απόλυτη διασκέδαση της συνύπαρξης πολλών διαφορετικών στιγμών.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 21:00
"Εθνικότητά μου, το χρώμα του ανέμου" του Ματέι Βισνιέκ, από τη Θεατροφρένεια, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
Είμαστε στη μηχανή του κιμά. Σωστότερα, είμαστε εμείς οι ίδιοι η μηχανή του κιμά. Ακριβέστερα όχι εμείς οι ίδιοι, καθώς όλο και περισσότερο προτιμούμε να μένουμε οι αναγκαίοι και ανεκδιήγητοι άλλοι! Που θα πει γεννηθήκαμε λειψοί, που θα πει χωρίς τους άλλους να είμαστε μόνοι. Η ζωή αξιώνοντας το αυτονόητο για τη συγκεκριμένη ύπαρξη, γίνεται πράξη κακή και ως τέτοια τιμωρείται προς δόξαν της κοινωνικής αρμονίας!

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον (Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης), Αθήνα, τηλ. 6983 930220)
28 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2016
Εισιτήρια: 5 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί) 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: