Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κοζάνη

Leave a Comment
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης διοργανώνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο: "Θεατρικοί διάλογοι-Θέατρο για όλους". Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 14 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2016 και θα φιλοξενήσει θεατρικές παραγωγές δεκατριών ερασιτεχνικών σχημάτων, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές του νομού Κοζάνης και της ευρύτερης Μακεδονίας.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 21:00
"Βόρειο Πεδίο" Πτολεμαΐδας
"Μακμπέθ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Ο Μακμπέθ ερευνά τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής. Πραγματεύεται την εξουσία, τον φόβο, τον θάνατο, την ματαιότητα και τη δύναμη που έχει το αίμα να δίνει λύσεις ή να ολοκληρώνει τη φρίκη.

Παίζουν: Πόπη Κεπίδου, Μαρία Μπανιά, Αδριάνα Δαβιδοπούλου, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Στράτος Ιορδανίδης, Αργύρης Παπανικολάου, Λάζαρος Κωτσίδης, Λάζαρος Μηνάς, Παναγιώτης Τόλης, Τάσος Ανδρεάδης, Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Μελίνα Αυγερινού, Άρτεμις Νέστορα, Βούλα Μαυρικάκη, Λόλα Τσίτσαρη, Πέννυ Κατωτοικίδου, Αλίκη Θεοδωρίδου, Μπάμπης Συντάκης,Τάσος Αντωναρίδης.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου
"Η μαναχια κι συρκεται", σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Βασιλειάδη.

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλέκου Σακελλάριου "Το τρις εξαμαρτείν", σε διασκευή στην ποντιακή από τον Κώστα Ζουρουφίδη.
Ο Λέανδρος, ο βασικός ήρωας ομολογεί και εξομολογείται τα βάσανα και τα παράπονά του στον φίλο του, τον Θόδωρο…

Παίζουν: Θόδωρος Κουσαλίδης, Θόδωρος Αλεξανδρίδης, Λιάνα Συμελίδου, Βαρβάρα Κερδεμελίδου.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 21:00
Μορφωτικός Σύλλογος Προμηθέα Βέροιας
"Άρρωστος κατά παραγγελία" (μια παράσταση βασισμένο στο έργο "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου), σε διασκευή και σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη.

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρύχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές. Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα. Φτάνει σε τέτοια ακρότητα ώστε να θέλει να παντρέψει την κόρη του με γιατρό για να έχει εύκολες τις συνταγές! Η όμορφη κόρη του όμως έχει αντίθετη γνώμη, μια και η καρδιά της είναι δοσμένη αλλού…

Παίζουν: Διονύσης Καρολίδης, Σοφία Γκότση, Όλγα Απαζίδου, Κάτια Κουπίδου, Νίκος Μπουζίνης, Γιάννης Χατζίδης, Αντώνης Καρολίδης, Στέφανος Γαϊτάνος, Νατάσα Ποργιαλίδου, Γρηγόρης Ίτσκος, Γιώργος Γεωργίου, Νίκος Μπουζίνης

Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 19:30
Θέατρο Μηχανή
"Ο χορός του θανάτου" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Λίλια Λύτρα. 

Σ΄ ένα απομονωμένο νησί του βορρά ζουν ο λοχαγός Έντγκαρ και η σύζυγός του Άλις, πρώην ηθοποιός. Φιλονικούν διαρκώς, σαρκάζοντας ο ένας τον άλλον. Παραμονές της εικοστής πέμπτης επετείου του γάμου τους, έρχεται για επίσκεψη ο Κουρτ, παλιός φίλος του λοχαγού αλλά και εξάδελφος της Άλις καθώς και νεανικό της ειδύλλιο. Αυτή η επίσκεψη πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις στο ζευγάρι καθώς ο καθένας τους προσπαθεί να τον μετατρέψει σε σύμμαχό του. Ποιο σπαθί κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Κερδίζει κανείς σ” αυτόν τον πόλεμο;

Παίζουν: Άγγελος Κωνσταντίνου, Αναστασία Χατζηαστερίου, Κώστας Μεταλλίδης

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Π.Μ.Σ. Αιανής
"Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά, σε σκηνοθεσία Αποστόλη Καραγιάννη.

Ένα τροχαίο ατύχημα οδηγεί τον αλκοολικό οργανισμό σε κώμα. Την ίδια στιγμή ξεσπά διαμάχη μεταξύ των οργάνων. Το Λεπτό και το Παχύ Έντερο διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, η Καρδιά, οι Νεφροί και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ώστε να καταλήξει ο ημιθανής οργανισμός, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε νέο υγιές σώμα. Μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων.

Παίζουν: Γιώργος Μητσιάκος, Άννα Καρακάση, Λάζαρος Κούτσιανος.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στις 20:00
Θεατρική Ομάδα Σπασμένο Ρόδι (Καστοριά)
"Ο μορμόλης" του Ράινερ Χαχφελντ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μουστάκα.

Ο Ρίκης και η Μάντα περνούν τις διακοπές τους με τους θείους τους στην εξοχή. Εκεί ανακαλύπτουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουν Μορμόλη. Αυτός θα είναι πλέον ο καινούριος φίλος και μυστικός τους σύμμαχος. Ο Μορμόλης λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν να τους πουν τα παιδιά, αλλά δεν τολμούν. Οι μεγάλοι αναστατώνονται· ψάχνουν απεγνωσμένα να τον βρουν και να τον καταστρέψουν. Με ζωντανή μουσική, τραγούδι, κίνηση και κέφι, η παράσταση επιχειρεί να μας μεταφέρει στη μαγεία των παιδικών μας χρόνων.

Παίζουν: Βαγγέλης Αναστασίου, Ανδρέας Βράκας, Σοφία Γεωργιάδου, Χρυσόστομος Δαρλαγιάννης, Τέση Εφοπούλου, Βάσω Ζαρογιάννη, Μένη Κόκκινου, Βάσω Μαυρομάτη, Νίκος Μερτζανίδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Τσαλαπάτης.
Μουσικοί: Ναταλία Serova–Χουλοπούλου (πιάνο), Σωτήρης Βλάχος (κιθάρα), Ιωάννα Δαρλαγιάννη (τραγούδι)

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς "Μύησις"
"Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου" του Ματέι Βιζνιέκ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μπαλιάκα.

Ένα μωσαϊκό σκηνών που αντανακλούν μια σκληρή πραγματικότητα: αποξένωση, νεκροί του πολέμου που επιστρέφουν, πλύση εγκεφάλου, ατμόσφαιρα τραγωδίας και μαύρης κωμωδίας, γκροτέσκ και παραλόγο. Ένα σκηνικό πείραμα από μικρά θεατρικά έργα που ο ίδιος ο συγγραφέας συνέθεσε, ισορροπώντας μεταξύ ιλαρού και επικίνδυνου. Στόχος του να σηκώσει ψηλά έναν καθρέφτη για να αντικατοπτρίσει όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μαρία Κεραμιδοπούλου, Χρύσα Δούμα, Βάγια Παπαϊωάννου, Ελεονόρα Φιλινάδα, Ελεονόρα Πρίφτη, Τάκης Μορφίδης, Πέτρος Τερέζιου, Ματίνα Πέτρου, Γιάννης Ηλιάδης, Σάκης Ιωαννίδης, Δημήτρης Μπιλιάλης, Χαρούλα Τσακλίδου, Δημήτρης Μητσόπουλος.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στις 20:00
Θεατρική Αναζήτηση (Πτολεμαΐδα)
"Ο μικρός πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερί, σε σκηνοθεσία Κικής Στούμπου Πλεξίδα.

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα ποιητικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Ο μύθος απαλλαγμένος από διδακτισμούς, είναι ένα μάθημα ζωής, που φανερώνει την ουσία της. Ο Μικρός Πρίγκιπας ταξιδεύοντας σε τόπους άγνωστους και μη, συναναστρέφεται με πλάσματα και υπερ-πλάσματα, για να βεβαιωθεί κι ο ίδιος πως "μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια".

Παίζουν: Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Μαρία Γαβριηλίδου, Ευαγγελία Γκουτζαμάνη, Ιωάννα Ζαχαριάδου, Ελένη Ιωαννίδου, Μαρία Λίττα, Σοφία Μαυρoροματίδου, Γιώτα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Γεωργία Σακαρίδου, Χριστίνα Σίσιου, Αναστασία Σολαχίδου, Τένια Τσαβδαρίδου, Στέφανος Τσότσος, Χριστίνα Χαλυβοπούλου.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Τεχνοπία (Κοζάνη)
"Σίρλεϋ Βαλεντάιν" του Ουίλι Ράσελ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Μια γυναίκα, η οποία εκτός από τον ρόλο της "ντύνεται" και τον ρόλο άλλων εννέα ανθρώπων, του περιβάλλοντος δηλαδή, που άλλοτε την πνίγει και την απογοητεύει κι άλλοτε την απελευθερώνει και τη διασκεδάζει! Μια νοικοκυρά που εκρήγνυται καθώς διαπιστώνει πως όλη της η ζωή εξαντλείται στο να υπηρετεί τους γύρω της, να μαγειρεύει αυγά και πατάτες, να πονάει για τους άλλους χωρίς αυτή να απολαμβάνει μικροχαρές της ζωής. Το έργο αναδεικνύει με χιούμορ τη μοναξιά αλλά και τη δύναμη που βρίσκει ο άνθρωπος να κάνει την προσωπική του υπέρβαση.

Τη Σίρλεϋ παίζει η Φωτεινή Χατζάρα.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού.
"Φαύστα" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Βαΐτσας Βλάχου και Αρτέμιδας Σερδάκη.

Η Φαύστα και ο σύζυγός χάνουν την κόρη τους που πνίγεται στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς πιάνει ένα μεγάλο ψάρι που έχει στην κοιλιά του το κοριτσάκι. Ένα έργο γεμάτο ανατροπές που με σατιρικό βλέμμα στοχεύει στο μικροαστό έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία και την ελληνική πολιτική ζωή.

Παίζουν: Νίκος Κουτσούκης, Δημήτρης Στεργιόπουλος, Ελένη Παπαδημητρίου, Εύα Σταμάτη, Κώστας Κώστας, Ελένη Κουτσάκη, Άσπα Κουλιούφα, Βασίλης Σκαρκαλάς, Δημήτρης Χολέβας, Στέλλα Ζυμάρα, Γιάννης Παπαγιοβάννης, Άσπα Κουλιούφα, Ελένη Πλιάτσα, Δέσποινα Ρουκά, Άννα Τσιολάκη. Ακορντεόν παίζει η Αντιγόνη Καλπαΐδου.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Οχληροί (Κοζάνη)
"Ίχνη της μνήμης" σε σκηνοθεσία Γλύκας Διονυσοπούλου.

Μια πρωτότυπη δημιουργική καλλιτεχνική συνεύρεση διαφόρων ειδών τέχνης, όπου το θέατρο συναντά τον ποιητικό λόγο, τις νοσταλγικές μελωδίες γνωστών τραγουδιών, τα χορευτικά βήματα μιας rumba ή ενός αργεντίνικου tango και τη ζωγραφική. Όλες αυτές οι τέχνες "συνομιλούν" για το πώς ορίζουμε τη μνήμη, αυτό τον μηχανισμό που μετατρέπει τον χρόνο σε αναμνήσεις.

Αφηγείται η Γλύκα Διονυσοπούλου.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Ονειροπαρμένοι Σχοινοβάτες (Κοζάνη)
"Η υπόθεση των εξαφανισμένων κουζινικών" (βασισμένο στο βιβλίο της Εύης Κοντόρα "Τα μυστήρια της οδού Κενταύρων"), σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κωστογλίδη.

Η εξαφάνιση δύο κουζινικών από το σπίτι της οδού Κενταύρων είναι αυτή που αναγκάζει έναν δαιμόνιο ντετέκτιβ να δράσει για να διαλευκάνει την υπόθεση. 
Άραγε θα βρεθεί η άκρη του νήματος;

Παίζουν: Χαρούλα Ζτούπα, Σοφία Κύρινα, Σοφία Πράσσα, Τζουλιάννα Φωτοπούλου, Φανή Ροκά, Αντώνης Καρμαζής, Γιώργος Σιαμπανόπουλος, Ανδρέας Κωστογλίδης

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα Κόκκινη Κουίντα (Σέρβια Κοζάνης)
"Η αρκούδα" και "Πρόταση γάμου" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Αλεξανδρίδης, Σόφη Ζουρνατζίδου, Ελένη Καραγιάννη, Αντώνης Καραδήμος, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Σοφία Σαμαρτζίδου, Φώτης Ταχτσίδης.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Θεατρική Ομάδα "Οι άστεγοι" (Γρεβενά)
"Ο άνθρωπος, το κτήνος και η αρετή" του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Βασιλικής Ευταξία.

1920, Καθολική Ιταλία. Το διαζύγιο απαγορεύεται από την εκκλησία, αλλά το έγκλημα για λόγους τιμής, επιτρέπεται! Ένας καθηγητής ερωτεύεται τη μητέρα ενός μαθητή του και σύζυγο καπετάνιου και την καθιστά έγκυο… Ανατροπές και βιτριολικό χιούμορ σε μια μοναδική φάρσα όπου όλοι σκευωρούν και γίνονται υποκριτές για να επιβιώσουν σε μια "ηθική" κοινωνία που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο να είναι αληθινοί.

Παίζουν: Τάσσος Μπελής, Άννα Δαυιδίδου, Γιάννης Παπαλαζάρου, Βάσω Ζήση, Άρτεμις Καραθάνου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδιαμάντης, Κωνσταντίνος Εμπρικίδης, Μαρία Σακοράφα, Δήμητρα Λαζαρίδου.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: