Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορός στο Φεστιβάλ Αθηνών 2016

Leave a Comment
Alessandro Sciarroni
Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Δ]
"Untitled_I will be there when you die", από τον Alessandro Sciarroni.
Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της χορογραφικής τριλογίας με τίτλο "Will you still love me tomorrow", όπου ο Alessandro Sciarroni επιχειρεί μια μελέτη πάνω στον χρόνο που περνά. Τέσσερις χορευτές επιδίδονται σε ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες και κινησιολογικά μοτίβα που μοιάζουν αέναα.

Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Η]
"The Dog Days Are Over", σε χορογραφία Jan Martens.
Με βασικό σκοπό να αποκαλύψει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον χορευτή, ο γνωστός δημιουργός οδηγεί τους χορευτές του σε μια χορογραφία που αποτελείται αποκλειστικά από "πηδήματα, δύναμη και γεωμετρία".

Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Η]
"New Narratives", σε χορογραφία Γεωργίας Βαρδαρού.​
Η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού αφορμάται από την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα να αφηγούνται ιστορίες.Παρότι ωστόσο μπορούν να συνθέτουν τα γεγονότα και τις αναμνήσεις τους γι’ αυτόν το σκοπό, ο λόγος δεν είναι πάντα αρκετός. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει ο χορός να προσφέρει τη βοήθειά του στην κατανόηση του κόσμου. Οι κινήσεις, αφηρημένες ή μη, βρίσκονται σε συνεχή ροή και σύμπνοια με τη ζωντανή μουσική, ανοίγουν το δρόμο προς μια διαφορετική πρόσληψη των γεγονότων και των καταστάσεων.

Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"Σάλος The Swell Season", από τη Σοφία Μαυραγάνη και τη Μπέτυ Δραμισιώτη.
Με βασικό εργαλείο την κίνηση και τη σωματική εκφραστικότητα, τρεις χορευτές από διαφορετικές γενιές εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εναλλαγής και ανατροπής της αιτιότητας και του χρόνου.

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό", από την YELP danceco., σε χορογραφία Μαριέλας Νέστορα.
Σε έναν ιδιότυπο κήπο, τρεις χορευτές συνυπάρχουν με τρεις μη χορευτές, που βρίσκονται εκεί ως φυσικά πρόσωπα. Η χορογραφία ρέει ασταμάτητα και συμπλέκεται με αφηγήσεις από την πραγματικότητα των τριών προσώπων, ενώ ο χρόνος κατακερματίζεται, συστηματικά, σε στιγμές.

Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"After Party", σε χορογραφία Ερμίρα Γκόρο.
Μια σόλο περφόρμανς για την κρίση της μέσης ηλικίας. Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης και χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια τον πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα. Η δημιουργία του χαρακτήρα βασίζεται στα προσωπικά βιώματα της χορεύτριας αλλά και στις εμπειρίες άλλων γυναικών.

Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"Flux", σε χορογραφία Λίας Τσολάκη.
Το "Flux" είναι μια περφόρμανς-ντουέτο, που εξερευνεί τη σχέση του σώματος με την ταυτότητα του ατόμου, προκαλώντας μας ταυτόχρονα να αναλογιστούμε τα όρια ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία.

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Δ]
"Cold Blood"
Μετά την παγκόσμια επιτυχία του "Kiss & Cry", η Michele Anne De Mey και ο Jaco Van Dormael επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση "Cold Blood", που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων. Στην παράσταση συνδυάζονται οι τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα καλλιτεχνική γλώσσα.
Οι μικροκάμερες καταγράφουν και προβάλλουν την ιστορία που διαδραματίζεται ανάμεσα σε απόλυτα ρεαλιστικές μακέτες-μινιατούρες, ενώ μοναδικοί πρωταγωνιστές είναι τα δάχτυλα και τα χέρια που χορεύουν.

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"and we are not at the same place", σε χορογραφία Άριας Μπουμπάκη.
Στην παράσταση, τα σώματα δύο χορευτών συμπλέκονται συνέχεια, αποτελώντας το έδαφος πάνω στο οποίο περπατά η τρίτη χορεύτρια. Τα τρία σώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και μεταμορφώνονται σε γρανάζια που κινούν το ένα το άλλο. Έτσι, η ομάδα ερευνά το ρόλο του
περπατήματος ως καθημερινή κίνηση στη σύγχρονη δημιουργία.

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 [ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΗΡΙΟ Ε]
"Kind of Fierce", σε χορογραφία Κατερίνας Ανδρέου.
Η Κατερίνα Τσολάκη προτείνει ένα σώμα εν δράσει, θεωρώντας ότι η τόλμη, σε όλη της την
εννοιολογική και βιωματική υποκειμενικότητα, είναι το κλειδί για μια εμπειρία ελευθερίας. Στηριζόμενη στο τρίπτυχο τόλμη-χορός-ελευθερία, η χορογράφος παίζει με τις πιθανές αντιθέσεις και εντάσεις που προκύπτουν.


http://greekfestival.gr/gr/events



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: