Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Off off Athens 8 στο Θέατρο Επι Κολωνώ

Leave a Comment
Το Θέατρο Επί Κολωνώ διοργανώνει για όγδοη χρονιά, το Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων "Off off Athens", από τις 28 Μαΐου έως τις 28 Ιουνίου 2016.
Σε κάθε βραδιά του Φεστιβάλ θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιεί δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 31 θεατρικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Μαΐου στις 20:45 και Κυριακή 29 Μαΐου στις 22:00
"Ντεγκά Υπέρ Αδυνάτου (προσχέδιο)" από την Εταιρεία Θεάτρου 1+1=1, σε σκηνοθεσία και δραματουργία Θοδωρή Τσαπακίδη.

Μια συνάντηση του Λυσία με τον Ντεγκά. Ένας ανάπηρος, μπροστά στη Βουλή, κατηγορούμενος, αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια που δικαιούται. Μια μικρή χορεύτρια, εκτίθεται σαν "τέρας" μέσα στο κλουβί, ερήμην της. Αναγκασμένοι να υπερασπιστούν μόνοι τον εαυτό τους (αυτή βουβά, αυτός με δάνεια ευφράδεια), διεκδικούν μια θέση κάτω από τον ήλιο.

Ερμηνεύει η Δέσποινα Σαραφείδου


Κυριακή 29 Μαΐου στις 20:45 και Δευτέρα 30 Μαΐου στις 22:00
"Αμοντάριστα πλάνα", από την Θεατρική Ομάδα 1:4

Η ομάδα 1:4 αναζητά σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ενδυματολόγο και παραγωγό για τη στελέχωση της improv παράστασης "Αμοντάριστα Πλάνα". Γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών καλούνται να μην υποβάλλουν βιογραφικά. Δεν προαπαιτείται εμπειρία και οποιαδήποτε εκπαίδευση είναι περιττή.
Στόχος παράστασης: Να περάσουμε καλά!

Παίζουν: Παναγιώτης Δελαβίνιας, Νίκη Χριστοπούλου, Μαριάννα Βαρδιάμπαση, Ελευθερία Γεωργιάδου, Μάνια Τσοχαταρίδου.


Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20:45 και Τρίτη 31 Μαΐου στις 22:00
"Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Σκυφτούλη.

Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο μονόπρακτο του Άντον Τσέχοφ, με προσθήκη σύγχρονων κειμένων. Με αφορμή μια ομιλία για τις "βλαβερές συνέπειες του καπνού", ο ομιλητής εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσον είναι καλύτερη μια ζωή συμβατική αλλά σίγουρη, βαρετή αλλά ακίνδυνη, από μια ζωή που επιλέγεις να ζήσεις τα θέλω σου αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

Ερμηνεύει ο Νίκος Χαϊδούλης


Τρίτη 31 Μαΐου στις 20:45 και Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 22:00
"Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Ζωρζίνας Τζουμάκα.

Περιδίνηση ερωτικού τριγώνου μέσα σε φαύλο κύκλο. Η Μόνα αγαπάει τον Τόνυ και ζητά από την καλύτερή της φίλη να τον γνωρίσει. Όταν η Λίνα συναντά τον Τόνυ, ο πόθος ως απόλυτο κακό φωλιάζει μέσα της δηλητηριάζοντας την αθωότητα του παραδείσιου έρωτα. Καταραμένος, αδηφάγος, απροσμέτρητος, ο πόθος σπαράζει τα τρία πρόσωπα του έργου που παραπαίουν μέσα στο αδιέξοδο του πάθους τους.

Παίζουν: Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Θοδωρής Τσουανάτος.


Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20:45 και Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 22:00
"Οι κοσμοναύτες" από τη Θεατρική Ομάδα Καστα, σε σκηνοθετική επιμέλεια Έλιας Ζαχαριουδάκη.

Δύο αστροναύτες είναι η τελευταία ελπίδα του ανθρώπινου γένους για επιβίωση, καθώς ένας μετεωρίτης απειλεί με καταστροφή τη Γη. Θα μπορέσει η ανθρωπότητα να βασιστεί στους ''σωτήρες'' της, όταν οι ίδιοι, ακόμα και στην ύστατη στιγμή, δεν έχουν καταφέρει να αποβάλουν το κύριο χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους... την αυτοκαταστροφή;

Παίζουν: Σταύρος Δάλκος, Γιώργος Καραχρήστος


Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 22:00
"Άγριος πελαργός", από τη Θεατρική Ομάδα CACTοὖς, σε κείμενο και σκηνοθεσία Άννελη Ξηρογιάννη.

Κεντρικό πρόσωπο η Ουρανία, η μάνα, μια μεσήλικη γυναίκα που περιφέρεται σε μια συνοικιακή πλατεία των Αθηνών αναζητώντας την κόρη της. Ανάμεσα σε χρησιμοποιημένες σύριγγες και παγιδευμένη σε τρυφερές και άγριες μνήμες, αντιμάχεται την πραγματικότητα και αναμετράται με τον πόνο της απώλειας.

Ερμηνεύει η Όλγα Κακαράκη


Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 4 Ιουνίου στις 22:00
"Όνειρα", από τη Θεατρική Ομάδα Alitexnes, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νεκτάριου Μπουτεράκου.

Μονόλογοι και μικρά μονόπρακτα μπλέκονται μεταξύ τους με παλιά γνωστά τραγούδια θίγοντας μεγάλα και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Παίζουν: Ήρα Δαμίγου, Βαγγέλης Δισλάκης, Χάρης Κορνάρος, Σταύρος Κουκουδάκης, Ασπασία Πάστρα, Ιωάννα Παυλίδου, Μάρκος Στεφάνου.


Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 5 Ιουνίου στις 22:00
"The Blank Page", από τη Θεατρική Ομάδα Γλυκές Ρέγγες.

Οι "Γλυκές Ρέγγες" αυτοσχεδιάζουν παρουσιάζοντας κωμικές ιστορίες μέσω θεατρικών παιχνιδιών, αλλά και αυτόνομες σκηνές γεμάτες χιούμορ και φαντασία.

Παίζουν: Β. Αριανούτσου, Γ. Βομπίρη, Π. Δαμουλή, Λ. Σταματελάτου, Ι. Τροβάς, Κλ. Χατζηγιάννη, Ε. Χριστοδουλάκη.


Κυριακή 5 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 22:00
"Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο", από τη Θεατρική Ομάδα Πέμπτος Τοίχος, σε σκηνοθεσία Άννυς Ζερβού.

Αθήνα, 2016. Ο Γιώργος, αξιαγάπητο στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία, αποχαιρετά τον μάταιο τούτο κόσμο. Οι συνάδελφοι και η προϊσταμένη του θρηνούν για την απώλεια, όταν ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι ο Γιώργος "πήρε μαζί του" τα αρχεία ενός πολύ σημαντικού account. Το ετήσιο bonus, που τόσο έχουν ανάγκη όλοι τους, διακυβεύεται. Εκείνοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν. Θα βρουν τη λύση με κάθε τρόπο. Πόσο χαμηλά (ή ψηλά;) μπορούν να φτάσουν, άραγε; Μια μαύρη κωμωδία για το σουρεαλισμό της εργασιακής πραγματικότητας.

Παίζουν: Γιώτα Αγγελοπούλου, Νιόβη Γαβριήλ, Αναστασία Κυριακοπούλου, Μέγκυ Παπαγεωργίου
Φιλική συμμετοχή: Σπύρος Κοκκίνης, Δημήτρης Πλατής.


Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 7 Ιουνίου στις 22:00
"Παράλληλοι μονόλογοι επί συγκεκριμένου θέματος" από την ομάδα "Rafinistas"

Τι γίνονται οι επιθυμίες, τα όνειρα, τα πάθη, ο έρωτας όταν καταλαγιάσει η έξαψη της νιότης; Στον απόηχο της ζωής τους , τρία πρόσωπα εξομολογούνται εκ βαθέων...

Παίζουν: Μαίρη Σταυράκη, Κωνσταντίνος Μπελεγρής, Σάσα Κεχαγιόγλου


Τρίτη 7 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 22:00
"Το μπλε της ύπαρξης μας" σε κείμενο και σκηνοθεσία Μαργαρίτας Βράττη.

Ύμνος στο ελληνικό τοπίο, τα ελληνικά νησιά, τ' άσπρα σπίτια, τη θάλασσα. Η Ελλάδα που κουρελιάζεται απ' τους μεγάλους και υποτάσσεται στους ψεύτες και κλέφτες. Η συνύπαρξη ενός ζευγαριού μέσα στα πράγματα της φύσης, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα βότσαλα, είναι η μοναδική διέξοδος για επιβίωση, μέσα σε μια απομονωμένη συμβατική κοινωνία του 20ου αιώνα.

Παίζουν: Μ. Βράττη, Δ. Γλαρός, Β. Κορομηλής


Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 20:45 και Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 22:00
"Το τσίμπημα της σφήκας" από την Ομάδα Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρώιου.

Performance, βασισμένη στη αληθινή ιστορία του διηγήματος, "Απέναντι όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε ανθρώπινες μαρτυρίες επιβίωσης, για τα γεγονότα που σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική ψυχή μας την Άνοιξη του 2007, στον Λούσιο ποταμό. Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.

Παίζουν: Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Μαρία Παπαφωτίου


Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 22:00
"Στη γέφυρα" από τη Θεατρική Ομάδα Follow The White Rabbit, σε σκηνοθεσία Paul Pierro.

Τρεις χαρακτήρες εκπροσωπούν ή χτίζουν μια ολόκληρη κοινωνία πάνω σε μια γέφυρα. Η μετάβαση από τη μια όχθη στην άλλη δύσκολη, αφού η γέφυρα που τις ενώνει είναι σπασμένη. Το πρόβλημα τους κοινό, όμως όχι το κίνητρο και ο στόχος και η απάντηση. Η απάντηση σε τρία ερωτήματα. Τι περιμένουμε από τον θεό; Τι περιμένουμε από τον διπλανό μας; Τι περιμένουμε από τον εαυτό μας ή και με ανάποδη σειρά.

Παίζουν: Γιώργος Στεφανουδάκης, Πέτρος Λιόντας, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος.


Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 11 Ιουνίου στις 22:00
"Η φιλονικία" από τη Θεατρική Ομάδα Μπελ Επόκ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Στρατηγοπούλου.

Ποιος ξεκίνησε την απιστία στον έρωτα, ο άντρας ή η γυναίκα; Ένα πείραμα με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα θα γίνει για χάρη της Αυλής. Τέσσερα μωρά παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεγάλωσαν και ανατράφηκαν από δύο δούλους επί δεκαοχτώ χρόνια, στην απομόνωση, και χωριστά το ένα από το άλλο. Ένα πείραμα άψογα προετοιμασμένο ξεκινά... Μια ιστορία που παρακολουθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά από το ξεκίνημα του κόσμου και της κοινωνίας. Τα παιδιά θα συναντηθούν τώρα μεταξύ τους για πρώτη φορά. Θα γνωρίσουν τη φύση, τον έρωτα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και με πρωτόγνωρα συναισθήματα, θα απιστήσουν... Τι έχει όμως περισσότερο σημασία σε όλα αυτά που θα συμβούν; Η απιστία στον έρωτα ή το ίδιο το πείραμα;

Παίζουν: Κατερίνα Αθανασιάδη, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Γιαννούλη, Θανάσης Κρομλίδης, Πένυ Παπαγεωργίου, Κυριάκος Σαλής, Θέκλα Φλουρή, Άντρια Χατζηστεφάνου.


Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 12 Ιουνίου στις 22:00
"Waiting Room" από τη Θεατρική Ομάδα Φαλακροί Άγγελοι, σε σκηνοθεσία Νίκου Ορλώφ.

Πρόκειται για επτά ανθρώπους στην αίθουσα αναμονής ενός ψυχιατρείου που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους μέχρις ότου έρθει η στιγμή που θα εξεταστούν, αλλά ο γιατρός φαίνεται να είναι απασχολημένος με άλλον ασθενή στο γραφείο του και αργεί να εμφανιστεί. Έτσι δίνεται μια καλή αφορμή για μια πρώτη επικοινωνία ή καλύτερα μη επικοινωνία μεταξύ αυτών που περιμένουν.

Παίζουν: Νίκος Ορλώφ, Αλέξια Αδαμαντίδου, Γιούλη Βομπίρη, Κωνσταντίνος Κατσούγκρης, Μαριάννα-Κωνστάντζα Παπαντωνίου, Φανή Παρλή, Έλενα Στρατόγλου.


Κυριακή 12 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 22:00
"Ερωτικές επιστολές πορτογαλίδας μοναχής" από τη Θεατρική Ομάδα z2, σε σκηνοθεσία Χρυσούλας Ζαχαριάδη και Γενοβέφας Ζάγγα.

Η πορτογαλίδα μοναχή Μαριάννα Αλκοφοράντο ερωτεύτηκε παράφορα τον Γάλλο αξιωματικό De Chamilly ο οποίος την εγκατέλειψε απρόσμενα. Οι επιστολές που του έγραψε από το 1667 ως το 1668, αποτελούν το πρώτο επιστολικό μυθιστόρημα. Σε αυτές διατυπώνεται με απλές λέξεις και ειλικρίνεια ο λαβύρινθος των σκέψεων και των συναισθημάτων μιας τρελαμένης από τον έρωτα ψυχής.

Παίζουν: Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Γενοβέφα Ζάγγα


Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 14 Ιουνίου στις 22:00
"Είδομεν(η) Ξενίου γη" από τη Θεατρική Ομάδα Σκευή, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αφροδίτης Ματκάρη.

Στο έργο "Είδομεν(η) Ξενίου γη" μέσα από τον ποιητικό λόγο αναδεικνύεται η έννοια του ανθρώπου-πρόσφυγα και της ανάγκης δημιουργίας μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής των εθνών. Με επίκεντρο του έργου τον άνθρωπο ως σύγχρονο ικέτη γινόμαστε θεατές ή συμμέτοχοι(;) στις συγκρούσεις του πολιτικού πεδίου λήψης αποφάσεων που ορίζουν την ανθρώπινη τύχη.

Παίζουν: Ρένα Βασιλειάδου, Σίσσυ Γκυρτή, Ιωάννα Κοσσένα, Μάριος Σακκάς, Μηνάς Σπανάκης, Μάνος Τσεκούρας.


Τρίτη 14 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 22:00
"S/Mothered" από τη Θεατρική Ομάδα Ατελείς.

Μια παράσταση που θα σας αγαπήσει και θα σας ενοχοποιήσει όσο κανείς... H ελληνίδα μάνα ως δημιούργημα και δημιουργός της σύγχρονης ψυχοπαθολογίας. Μια παράσταση δύο α-τόμων που τελικά γίνονται κομμάτια. Ελάτε χωρίς τη μαμά σας.

Παίζουν: Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μαίρη Λογοθέτη.


Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 20:45 & Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 22:00
"Επέτειος-Αρκούδα" του Άντον Τσέχωφ, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κόσμου-Εύπολις.

Ένας χρεοκοπημένος κτηματίας, μια παρ’ ολίγον αυτοκτονία, ένας παρά τρίχα δολοφόνος και μια παρά κάτι καλόγρια, σίγουρα απατημένη που πλησίασε και δεν ακούμπησε το μοναστήρι, είναι κάποια από τα πρόσωπα που μπλέκονται στον "ερωτευμένο Τσέχωφ".

Παίζουν: Βασίλης Κοζάκης, Βαγγέλης Κουντουριώτης, Κάλλυ Κυριακού, Βασίλης Λάμπρου, Αννίτα Μαυρομιχάλη, Δήμητρα Πανοδήμου, Στάθης Σκλαβουνάκος.


Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 22:00
"Homo Tipotus" από τη Θεατρική Ομάδα Raindogs, σε σκηνοθεσία Κώστα Conie Ισαακίδη.

Ο άνθρωπος που έφτασε στο τίποτα αφού έχασε τον διπλανό του. Έχασε τον εαυτό του. Έχασε τα πάντα. Και του έμεινε το τίποτα. Κρυφοκοιτάζει τους άλλους. Ζει σε μια διαρκή μετάνοια για το αύριο. Φράσεις που λέμε ή θα θέλαμε να πούμε, για μια επανεκκίνηση στις ζωές μας. Και ο Ιησούς έρχεται στη Σαλονίκη και δε λέει να φύγει... Ο Homo Tipotus είναι ερωτευμένος με τον έρωτα αλλά συνεχίζει να ζει μόνος του... και ανακαλύπτει ξανά και ξανά τον τροχό. Αλλά προσπαθεί, προσπαθεί σκληρά να ζήσει και αυτό κάτι λίγο αξίζει.

Παίζουν: Μύρια Αργυρού, Βίκυ Γιαννακού, Ιωάννα Θεοδοσιάδου, Ιωάννης Ναβραζίδης, Χάρις Σερδάρη, Δημήτρης Τσιούγκος, Φιλιώ Τσομπανίδου, Κώστας Χατζάκος.


Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 18 Ιουνίου στις 22:00
"Αισθάνομαι Τυχερός" από τη Θεατρική Ομάδα Bourou Bourou.

Στην κοινωνία του ιντερνέτ και της υπερπληροφόρησης... Μια σελίδα, αμέτρητες ιστορίες! Με έμπνευση μια τυχαία σελίδα από γνωστά site, η ομάδα Bourou Bourou δημιουργεί ιστορίες και σκηνές αυτοσχεδιάζοντας χωρίς κάποιο σενάριο και σκηνοθεσία.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Βλάχος, Λάμπρος Λαμπρινός, Λευτέρης Σιούλης, Κώστας Σφήκας.

Σάββατο 18 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 19 Ιουνίου στις 22:00
"Connection Lost" από τη Θεατρική Ομάδα 12 παρά 1', σε κείμενο και σκηνοθεσία Γρηγόρη Δροσίδη.

Ένα "διαδικτυακό ζευγάρι" κλείνει το πρώτο του ραντεβού. Εκείνος δε θα εμφανιστεί ποτέ, εκείνη όμως θα κάνει μια νέα ενδιαφέρουσα γνωριμία. Έξω από το σύννεφο του διαδικτύου, δυο άνθρωποι φλερτάρουν με την πραγματικότητα, που εκτός από νεφελώδης, μπορεί να είναι και πραγματικά σκληρή.

Παίζουν: Σωτήρης Μετζέλος, Μαρίνα Τσουμπρή


Κυριακή 19 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 22:00
"Σώματα" από τη Θεατρική Ομάδα Ανάφλεξη.

Τέσσερις φωνές σε τέσσερα κορμιά. Τέσσερα σώματα δίνουν ανάφλεξη στον έρωτα. Τέσσερις φωνές χορεύουν το λόγο. Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στην ποίηση, που ζωντανεύει και εξυμνεί κάθε μορφή έρωτα. Φωτιά και νερό συνθέτουν το όλον.

Παίζουν: Ίριδα Δασκαλόπουλου, Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη, Γιάννης Ντάσιος, Χάρης Λεοντσίνι.


Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 21 Ιουνίου στις 22:00
"Περί γάμου" από τη Θεατρική Ομάδα dePaPel.

"Μετά την πρόταση τι; Γάμος καλοκαίρι ή χειμώνα; Ανοιχτός ή κλειστός; Τα κουφέτα 5, 7 ή 9; Η συναστρία ευνοεί; Γιατί "μήνας" γιατί "μέλιτος"; Πεθερικά, γκρίνιες, καταστροφές αποφεύγονται; Και αυτός ο Κουτρούλης ποιος είναι τελοσπάντων;"
 Η ομάδα dePaPel αντλώντας το υλικό της από λαογραφικά, θρησκευτικά, κοσμικά κείμενα και επιφυλλίδες συνθέτει μία παράσταση γύρω από το "μυστήριο" του γάμου φιλοδοξώντας να απαντήσει σε ερωτήματα που άλλοτε μπορεί να απαντηθούν και άλλοτε αφήνονται στην τύχη τους.

Παίζουν: Έλενα Γεωργίου, Σπύρος Δέτσικας, Βάσω Στεργίου, Αργυρώ Ταμβάκου

Τρίτη 21 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 22:00
"Κλυταιμνήστρα η σκοτώστρα – Ορέστης ο αρετσίνωτος" (παρωδία) από τη Θεατρική Ομάδα Τριπλό Τόλουπ & Άξελ, σε σκηνοθεσία Νίκου Ορλώφ.

Η Κλυταιμνήστρα βρίσκεται στη φυλακή. Την έχει καταγγείλει η Ηλέκτρα για το φόνο του Αγαμέμνονα. Από το κελί, εξηγεί στην Ηλέκτρα γιατί προέβη στο φόνο. Ο Ορέστης, απευθυνόμενος στην Εκκλησία του Δήμου, εξηγεί γιατί σκότωσε την Κλυταιμνήστρα προσπαθώντας να βγάλει τη "ρετσινιά" από πάνω του ότι αθωώθηκε μόνο και μόνο χάρη στην παρέμβαση της θεάς Αθήνας.

Παίζουν: Βασίλης Στρατής, Γιώργος Σιδεράκης, ΑβγίΠαπ.

Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 20:45 και Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 22:00
"Blessed Breasts" από τη Θεατρική Ομάδα Arigato, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Φωτεινής Τσαρδούνη.

Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom "H ιστορία του γυναικείου στήθους". Μέσα από μια σειρά επεισοδίων ψηλαφούμε και εξερευνούμε το σύμβολο και το ταμπού, το κρυφό και το φανερό, το προκλητικό ή απλώς παρεξηγημένο στήθος. Αυτό μονάχα; Και η γυναίκα που το φέρει; Ποια η δικιά της ιστορία μέσα στον χρόνο;

Παίζουν: Χαρίκλεια Πετράκη, Δέσποινα Σολκίδου, Ειρήνη Τσώλη, Αριάννα Χατζηγαλανού.


Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 22:00
"Ώρα να φεύγω" από τη Θεατρική Ομάδα XARTC, σε κείμενο και σκηνοθεσία Άκη Κουμπή.

Αφοπλισμένοι άμαχοι, ριγμένοι χωρίς τη θέλησή τους σε έναν πόλεμο με το προσωπικό σκοτεινό τους παρελθόν, ο Πάνος και η Νεφέλη, βρίσκονται —ίσως όχι για πρώτη φορά— αντιμέτωποι με το βασανιστικό δίλημμα: να σπάσουν τον φαύλο κύκλο που τους δημιούργησε ή να συνεχίσουν να τον κρατούν ζωντανό, καταπιέζοντας τα συναισθήματά τους, επαναπαυμένοι σε μία "βολική" εκεχειρία με τα βιώματά τους; Μια αδιέξοδη περιπέτεια, στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχουν οι άνθρωποι, αλλά ο φόβος τους να αντικρίσουν την πραγματικότητα, σπάζοντας τα δεσμά με το παρελθόν.

Παίζουν: Βάλια Φιλίππου, Ανδριάνα Σταυριδοπούλου, Γιωργία Χατζηθεοδούλου, Λουκάς Ξαπλαντέρης, Άκης Κουμπής.


Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 25 Ιουνίου στις 22:00
"Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. plus +" από τη Θεατρική Ομάδα Αλλόκοτοι ½, σε σκηνοθεσία Καλής Βοϊκλή.

Στα πρόθυρα μιας μεγάλης απόφασης, μια γυναίκα αφήνει το ασυνείδητό της να ανέβει στη σκηνή. Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Διασκευή του έργου "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." της Λένας Κιτσοπούλου.

Παίζουν: Κλειώ Αβραμίδου, Αγγέλικα Γαρδελίνου, Νίκος Μπέικος, Μαρία Σταυροπούλου.


Σάββατο 25 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 26 Ιουνίου στις 22:00
"ΕΡΡΟΪΚΟ" από τη Θεατρική Ομάδα σΟμΑ, σε σύνθεση και σκηνοθεσία Σοφίας Καρκατσέλη, Μαρίας Στεφανίδου.

Η πορεία του έρωτα μέσα από τη σχέση δύο σωμάτων. Η performance αυτή βασίζεται σε μία έρευνα των στοιχείων της φύσης, των αισθήσεων και των βαθύτερων συναισθημάτων των ανθρώπων. Μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου, σύγχρονου χορού και με την ανάλυση κινησιολογικών μοτίβων οδηγούμαστε σε ένα παραστατικό υλικό όπου κίνηση, εικόνες, λόγος γίνονται ένα.

Παίζουν: Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία Στεφανίδου

Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 22:00
"Εκθέματα πολέμου" από τη Θεατρική Ομάδα Wanted!!!, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σάββα.

Μια καλλιτέχνης —μετανάστρια δεύτερης γενιάς— καλείται να κάνει την προσωπογραφία του CEO μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, που ανοίγει ένα Μουσείο Ιστορίας με εκθέματα πολέμου στην Αθήνα και χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία προσομοίωσης (Vitrual Reality). Η απόφαση όμως δεν είναι εύκολη καθώς η εταιρία αυτή είχε μερίδιο ευθύνης στον πόλεμο που είχε γίνει στην χώρα της. Τελικά θα παραμείνει πιστή στις αξίες της ή θα πάρει τα εκατομμύρια που θα της δώσουν και θα βοηθήσει άμεσα τους πολίτες της χώρας της που υποφέρουν;

Παίζουν: Αγγελίνα Μήτκα, Ζωή Ευνουχίδου, Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Δημήτρης Πλατής


Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 20:45 & Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:45
"Εν Ατενταντ Γκοντο ή τι θα εκανα χωρις αυτο το κυμα χωρις αυτον τον ουρανο που υψωνεται πανω απο τη σκονη σ’ εναν κοσμο χωρις φωνη…" από τη Θεατρική Ομάδα 31, σε σκηνοθεσία Ελένης Χούμου.

Πρόκειται για μια απόπειρα σκηνικής ερμηνείας του όρου Αναμονή στο έργο του Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό". Μια αγγελία-αναγγελία και η διαδικασία της αναμονής γεννούν προσμονή, παύσεις, σιωπές και προσδοκίες. Δένουν ανθρώπους σε ζεύγη και μη και εξαντλούν υπάρξεις σε εναλλασσόμενους, ουροβόρους ρόλους.
Ο Γκοντό δεν θα έρθει σήμερα. Ίσως ούτε αύριο. Ο Γκοντό δεν είναι όσα προσμένουν εκείνοι που τον περιμένουν. Εκείνοι είναι τυχεροί....

Παίζουν: Ορέστης Παλιαδέλης, Πέτρος Παπαζήσης, Μαρία Σαραφίδου.


Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, τηλ. 210 5138067)
28 Μαΐου έως 28 Ιουνίου 2016

Εισιτήρια: 5 (γενική είσοδος για μία παράσταση), 6 (για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς), 30 (εισιτήριο διαρκείας για max 31 παραστάσεις), 25 (εισιτήριο διαρκείας για max 20 παραστάσεις), 

20 (εισιτήριο διαρκείας για max 10 παραστάσεις) 

http://www.epikolono.gr/



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: